Hlavní obsah

Takový trapas! To se snad ještě nestalo, soptil biatlonový olympijský vítěz

Biatlonový olympijský vítěz Sebastian Samuelsson neměl během středečního sprintu v německém Oberhofu úplně svůj den. Trápení vyvrcholilo v cílové rovince, kde po školácké chybě upadl a ztratil drahocenné sekundy.

Foto: Profimedia.cz

Švédský biatlonista Sebastian Samuelsson v Oberhofu neměl svůj den.

Článek

„Nevím, jestli se takový trapas už vůbec někdy stal," kroutil hlavou rodák z Katrineholmu v rozhovoru pro list Aftonbladet.

„Byl to prostě kiks. Lyže mi o něco zadrhla a hůlkou jsme píchl na špatnou stranu. Jestli měl přijít někdy den, kdy se mi mělo něco takového stát, tak to muselo být určitě dneska," posteskl si s tím, že s odstupem se situaci určitě rád zasměje.

Přitom na střelnici si vedl výborně, trefil všech deset terčů, což by 23letého závodníka normálně mělo předurčovat k boji o stupně vítězů, jenže tentokrát bylo vše jinak.

„Nevím, prostě mi to dnes nejelo, neměl jsem rychlost a byl jsem unavený. Nakonec jsem ještě upadl před cílem. Nejsem teď v dobrém rozpoložení. Lyže mi jely celkem dobře, i když možná nebyly nejlepší, co jsem kdy měl. Pomalý jsem byl hlavně já sám. Trefil jsem všechny terče a přitom nejsem ani v desítce," štvala ho konečná 18. příčka.

„Je jasné, že jsem teď hodně nespokojený," dodal.

Závod vyhrál Nor Johannes Bö, který si ve Světovém poháru si připsal 51. výhru. Čeští reprezentanti propadli na celé čáře. Ondřej Moravec obsadil 58. pozici, Jakub Štvrtecký byl 77. a junior Mikulaš Karlík dokonce dojel úplně poslední na 99. příčce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: