Hlavní obsah

Test v ostré konkurenci. Davidová těsně pod stupni

Při těžkém testu v převážně německé konkurenci čeští biatlonisté na stupně nepronikli. Nejvýše se při tamní letním národním mistrovství v Altenbergu prodrala Markéta Davidová v závěrečném stíhacím závodě. Skončila čtvrtá půl minuty za třetí Janinou Hettichovou. Němci bojovali o zbylá místa v nominaci pro úvod SP, Češi na výběr moc nemají, ale po domácím mistrovství v Letohradu to byl další důležitý letní test.

Foto: Sport.cz

Markéta Davidová na archivním snímku.

Článek

Za Davidovou byla ve stříhačce z českých zástupkyň Lucie Charvátová sedmá. Jessica Jislová uzavřela první desítku. Tereza Voborníková skončila čtrnáctá a Klára Polednová sedmnáctá.

Osmý mezi muži skončil Michal Krčmář, startoval přitom ze třinácté příčky po sprintu. Sedmnáctý byl Jakub Štvrtecký, 23. Tomáš Mikyska, 25. Vítězslav Hornig a 26. Mikuláš Karlík. Střelecky se závod vůbec nevydařil 28. Ondřeji Moravcovi.

Závod ovládli domácí Denise Herrmannová a Simon Schempp.

Ve sprintu Davidová patřila k nejrychlejším běžkyním, ale tři chyby na střelnici jí nedovolily vystoupat výš než na osmou příčku. Hned za ní dojela Jislová, Charvátové patřilo třinácté místo. Voborníkové dvacáté.

Z mužů se běžecky velmi dobře drželi devátý Štvrtecký a třináctý Krčmář. Moravec skončil devatenáctý, hned za ním byli Mikyska a Žemlička.

I sprint v ženském provedení vyhrála Herrmannová, mezi muži prvenstvím překvapil Dominic Schmuck.

Ve zkrácených vytrvalostních závodech z Čechů byla nejlepší jedenáctá Davidová. Charvátové patřila čtrnáctá příčka a Jislová byla na šestnácté pozici.

Závodu se zúčastnili i dva Češi, kteří na rozdíl od svých kolegů neabsolvovali další program. Adam Václavík obsadil 12. příčku. Junior Jakub Kocián dojel pětatřicátý.

Reklama