Hlavní obsah

Fernstädtová se naučila krásně běhat a cílí na medaile! Zlepšila se úplně ve všem, pochvaluje si kouč

Praha

Dostat se častěji na „bednu" v závodech Světového poháru, uspět na únorové olympiádě v Pekingu. Takové jsou cíle české skeletonistky Anny Fernstädtové pro nadcházející sezonu, do které vstoupí za 14 dnů v Innsbrucku. V té minulé skončila v SP celkově pátá, životní výsledek zajela druhým místem v Königssee.

Skeletonistka Anna Fernstädtová se naučila krásně běhat a myslí na medaili z olympiádyVideo: Sport.cz

 
Článek

„Chtěla bych se celkově zlepšit, nějaké medaile by byly fajn. Na druhou stranu vím, že hodně závodů se pojede na drahách, které mi nevyhovují. Ale zase máme dvakrát Altenberg, pak Siguldu. Škoda, že se nebude jezdit v Königsee, kde dráhu poškodily přívalové deště, to je pro mě blbý," uvedla Fernstädtová při pátečním setkání s médii.

Trojnásobná juniorská mistryně světa se v přípravě zaměřila především na starty, které jsou pro ni alfou a omegou pro proniknutí na příčky nejvyšší. Dlouhodobě jsou její slabinou. S kondičním trenérem Josefem Andrlem se věnovala významně také celkovému zlepšení fyzičky.

„Anička prošla během naší dvouleté spolupráce vývojem, zlepšila se úplně ve všem. Když jsme začínali spolu, měla velké problémy v technice běhu. Byla připravována z hlediska silových parametrů, v motorice pokulhávala. Za dva roky se naučila krásně běhat. Starty posunula o dvě tři desetiny, má na dostřel medailové pozice," prohlásil Andrle. „Udělali jsme hodně práce. Mám lepší kondičku, velký důraz byl na zautomatizování techniky běhu, nemusím nad tím už přemýšlet," doplnila Fernstädtová.

Čtyřiadvacetiletá skeletonistka měla během října po tři týdny možnost testovat olympijskou dráhu v Pekingu, na které bude v únoru usilovat o medaile. Absolvovala 46 jízd včetně zkušebního závodu, ve kterém skončila šestá.

„Povedlo se mi v Číně odjet všechno podle plánu. Start dráhy v Pekingu je tak akorát, ani dlouhý, ani krátký. Trať je jedna z nejdelších, jízda trvá několik vteřin přes minutu. Je náročná a rychlá, takže všechno, co mi vyhovuje," pochvalovala si česká závodnice.

Reklama

Související témata: