Hlavní obsah

Kanadský bobový tým skončil před pokračováním SP v karanténě

Kanadský bobový tým připravující se v Lotyšsku na pokračování Světového poháru se ocitl kvůli koronaviru v karanténě. Na takzvaný covidový protokol bylo umístěno deset sportovců a tři členové realizačního týmu. Národní svaz oznámil, že ve výpravě nebyl nákazou postižen nikdo ze skeletonové sestavy.

Foto: Matthias Rietschel, Reuters

Kanadská posádka Justin Kripps, Cam Stones, Ryan Sommer a Benjamin Coakwell při nedávném SP v Altenbergu.

Článek

V Siguldě bude v prvních dvou dnech nového roku pokračovat SP dvěma závody dvojbobů. Kanaďané po předchozích startech v Altenbergu v polovině prosince tráví v Lotyšsku vánoční přestávku, aby omezili cestování.

Závodníci severoamerické země patří v seriálu k nejúspěšnějším. Pilot Justin Kripps drží druhé místo v hodnocení čtyřbobů a třetí ve dvojbobech, vždy za německými posádkami. V ženském monobobu vede pořadí Cynthia Appiahová a medailová umístění v této sezoně vybojovala i pilotka dvojbobu Christine de Bruinová.

Po víkendu v Siguldě budou v týdenních intervalech následovat závody ve Winterbergu a závěrečné ve Svatém Mořici, po nichž rozhodne světový žebříček o účastnících olympiády. Hry v Pekingu začnou 4. února, Kripps tam má obhajovat zlato ze závodu dvojbobů.

Reklama

Související témata: