Hlavní obsah

Malér pro český zimní trumf. Vstup do sezony je vážně ohrožen

Špatná zpráva. Skeletonistka Anna Fernstädtová si při tréninku na úvodní závod Světového poháru v Innsbrucku poranila stehenní sval a není jisté, zda v pátek zahájí olympijskou sezonu. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Prahy má po pádu v cílovém prostoru sval hodně oteklý. O startu se rozhodne až v den závodu.

Foto: @ facebook Anna Fernstädt

Anna Fernstädtová v ledovém korytu pro ZOH 2022. Ilustrační foto.

Článek

"Na tréninku v jedné jízdě jsem spadla, ne v trati, ale až v cíli. Tady to je trošku nebezpečné v Innsbrucku. V zatáčce, kde už není trať, jsem brzdila, byl tam hrbol ze sněhu a ledu, vyskočily mi saně, otočily se, já je zkusila držet a zase si na ně lehnout. Ale už jsem ležela blbě. Přišla další vlna a madlo mi narazilo do stehna, to mě bolí," uvedla Fernstädtová v tiskové zprávě agentury Sport Invest, která ji zastupuje.

Česká skeletonistka skončila v minulé sezoně celkově pátá v hodnocení Světového poháru a druhým místem v Königssee vylepšila své i národní maximum. Na únorových olympijských hrách v Pekingu může patřit k medailovým nadějím.

"Anička má pravděpodobně naražený sval, možná je tam i naražená fascie, to nevíme. Nejsme schopní vyloučit ani nějakou mikrotraumatizaci. Otok tam je, modřina tam je, ale snad to nebude moc vážné," uvedl ke zdravotnímu stavu české reprezentantky v tiskové zprávě fyzioterapeut Jakub Marek.

Foto: Sport

Česká skeletonistka Anna Fernstädtová.

Upozornil, že problémy můžou Fernstädtovou trápit delší dobu. A pokud ji zranění v pátek pustí na start, určitě ji bude limitovat. "Uvidíme, jak to bude vypadat v den závodu. Zatím ji to omezuje, pokud nastoupí, nebude stoprocentně připravená," řekl.

Dobu léčby zatím jen odhaduje. "Běžná doba léčení měkké tkáně je čtyři až osm týdnů, takže se nedá vyloučit, že to může trvat a může ji to dlouhodobě omezovat během závodní sezony. Snad to dáme co nejdřív dohromady a bude schopná bez jakéhokoliv problému nastoupit dál a plně se věnovat sezoně a svým výkonům," dodal Marek.

Reklama