Hlavní obsah

Dvojnásobný olympijský šampion Hanju nebude kvůli zranění kotníku na MS

Dvojnásobný olympijský vítěz v krasobruslení Juzuru Hanju nebude kvůli zranění kotníku závodit na mistrovství světa. Na šampionátu, který se uskuteční od 23. do 26. března ve francouzském Montpellier, měl obhajovat bronzovou medaili. Sedmadvacetiletý Japonec ale nedal dohromady pravý kotník, který si pochroumal při únorových olympijských hrách v Pekingu. Dnes o tom informovala Japonská bruslařská federace.

Foto: Aleksandra Szmigiel, Reuters

Japonec Juzuru Hanju na ZOH v Pekingu.

Článek

V Pekingu Hanju volnou jízdu absolvoval pod injekcemi proti bolesti. Neúspěšně se pokusil o čtverný axel, který dosud žádný krasobruslař v závodě neskočil, a měl ještě jeden pád. Přesto získal třetí nejvyšší znánku za volnou jízdu, ale kvůli ztrátě z krátkého programu se musel po triumfech v Soči a Pchjongčchangu smířit se čtvrtým místem. Vedle Američana Nathana Chena ho porazili krajané Juma Kagijama a Šoma Uno.

Hanju má problémy s pravým kotníkem dlouhodobě. Naposledy kvůli poraněným vazům vynechal podzimní závody Grand Prix. Dvojnásobný mistr světa z let 2014 a 2017 nyní přijde o letošní šampionát, kde ho nahradí šestnáctiletý Kao Mijura.

Reklama

Související témata: