Hlavní obsah

Dvojnásobný olympijský šampion Hanju ukončil krasobruslařskou kariéru

Dvojnásobný olympijský šampion a mistr světa v krasobruslení Juzuru Hanju ukončil v 27 letech soutěžní kariéru. Japonský reprezentant, jenž na únorových olympijských hrách v Pekingu marně útočil na třetí zlato, své rozhodnutí oznámil na tiskové konferenci v Tokiu. Plánuje vystupovat v lední revui.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Dvojnásobný olympijský šampion a mistr světa v krasobruslení Japonec Juzuru Hanju ukončil kariéru.

Článek

"Už nebudu soutěžit s jinými krasobruslaři," řekl Hanju, jenž se v Pekingu musel i vinou zranění kotníku spokojit se čtvrtým místem. S věrnými fanoušky, kteří ho následovali po celém světě a bouřlivě ho podporovali, chce zůstat v kontaktu prostřednictvím bruslařských show.

Hanju dokázal v Pchjongčchangu 2018 jako první krasobruslař po více než půl století obhájit olympijské zlato, které předtím v Soči získal jako první závodník z Asie. Další už ale dvojnásobný mistr světa z let 2014 a 2017 nepřidal. Před Pekingem sice ohlásil, že v soutěži předvede premiérově čtverný axel, svůj cíl ale nenaplnil.

Volnou jízdu absolvoval pod injekcemi proti bolesti. Kvůli zranění pravého kotníku, s nímž měl problémy opakovaně už v minulosti, pak vynechal i letošní mistrovství světa.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.