Hlavní obsah

Fanclub z Brna okoření bouřlivou atmosféru. Pak přijde maturita a kemp u legendy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do dospělé kategorie spadají teprve druhou sezonu, ale na olympiádě v Pekingu už sourozenci Filip a Natálie Taschlerovi skončili trochu překvapivě nejvýše z českých krasobruslařů. Mladý taneční pár se teď pokusí na světovém šampionátu, který ve středu začíná ve francouzském Montpellieru, potvrdit, že už se zabydluje mezi širší elitou. A pak přijde dobrodružství ve studijním i krasobruslařském životě.

Foto: Profimedia.cz

Natálie a Filip Taschlerovi při soutěži tanečních párů na olympijských hrách v Pekingu.

Článek

Povzbuzeni šestnáctým místem z olympiády, a hlavně povedeným volným tancem, si dopřáli krátké volno a trénink v Brně, kde se chystali po mistrovství Evropy a olympiádě na třetí vrchol zimy. „Nezdá se to, ale sezona je dlouhá,“ přiznává Taschlerová.

V Montpellieru jim ze soupeřů odpadnou tři ruské páry kvůli zákazu startu, nepřijeli ani Číňané. „Většina dalších párů, které startovaly na olympiádě, tu je. Ale byli bychom rádi, kdybychom se zase posunuli o nějakou příčku nahoru,“ neskrývá Taschler. Na loňském mistrovství světa skončili 22.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Natálie Taschlerová (@nat_taschlerova)

Jejich soutěž přijde na řadu v pátek a v sobotu tak, aby program gradoval s domácími hvězdami a olympijskými vítězi Gabriellou Papadakisovou a Guillaumem Cizeronem, kteří se možná budou loučit s kariérou. „Moc se na tu atmosféru těším. I za námi přijedou z Brna kamarádi,“ vyhlíží 22letý Filip i menší český fanclub v hledišti.

Myšlenky jeho o dva roky mladší sestry už ale pomalu směřují i k maturitě na lyceu, která ji po šampionátu čeká. „Poslední dobou jsem nedělala nic jiného, než že jsem se učila, abych se tady mohla soustředit jen na závod, už se mi kouří z hlavy. Ale nervózní budu, moc ráda bych střední školu ukončila“ přiznává.

Pak už je čekají přece jen příjemnější plány v podobě cesty do USA. „Pozvali nás do Detroitu, kde bychom měli trénovat u Igora Schpilbanda,“ těší se Taschler na kemp u slavného kouče. „Potkáme se tam vesměs s páry naší věkové kategorie, získáme nové zkušenosti,“ věří.

Reklama

Související témata: