Hlavní obsah

Tragický osud sexuálně zneužívané krasobruslařky. Zemřela v pouhých 32 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragické vyústění měl pohnutý příběh americké krasobruslařky Bridget Namiotkaové, která zemřela v pouhých 32 letech. O osudu někdejší medailistky z národních a mezinárodních závodů promluvili její rodiče v rozhovoru pro americký list USA Today.

Foto: Archiv rodiny Bridget Namiotkaové

Bývalá krasobruslařka Bridget Namiotkaová na archivním snímku.

Článek

Rodiče nyní listu sdělili, že jejich dcera zemřela už v červenci, a to v důsledku nezvládnutého boje s blíže nespecifikovanými závislostmi. Návykovými látkami podle nich řešila trauma ze sexuálního zneužívání. Toho se měl na ní opakovaně dopouštět její krasobruslařský partner John Coughlin.

Namiotkaová obvinila Coughlina ze sexuálního zneužívání v roce 2019 poté, co krasobruslař spáchal sebevraždu.

„Omlouvám se, ale John ublížil alespoň deseti lidem, včetně mě. Sexuálně mě zneužíval dva roky," napsala tehdy Namiotkaová na Facebooku pod zprávu o Coughlinově sebevraždě.

Rodačka z Pensylvánie tvořila sportovní dvojici s o čtyři roky starším Coughlinem v letech 2004 až 2007, tedy v jejích 14 až 17 letech. Vyhráli spolu mimo jiné tři velké medaile na juniorských Grand Prix. V sezoně 2006/2007 získali v rámci této série i bronz v České republice.

Působení po boku Coughlina jí však nejspíš zničilo život.

„Bridget podlehla dlouhodobým problémům se závislostí, které následovaly po těžkých letech s traumatem ze sexuálního zneužívání," uvedli rodiče pro USA Today.

„Byla krásné dítě a skvělá sportovkyně. Jsme z toho zdrceni. Naší nadějí je, že smrt Bridget přitáhne větší pozornost ke strašným následkům sexuálního zneužívání a závislostí v naší společnosti," zdůraznili rodiče v rozhovoru.

Poté, co Namiotkaová zveřejnila svůj příběh, obvinila Coughlina ze sexuálního zneužívání i bronzová olympijská medailistka a vicemistryně světa Ashley Wagnerová.

Reklama