Hlavní obsah

Bauer bojoval o domácí titul jen s Koukalem

První distanční závod na letošním mistrovství republiky v běhu na lyžích ovládl stříbrný medailista z mistrovství světa v Liberci Lukáš Bauer. Jednatřicetiletý závodník vyhrál volnou patnáctku na Horních Mísečkách s více než dvacetisekundovým náskokem před druhým Martinem Koukalem, třetí Aleš Razým na Bauera ztratil minutu a půl. Ženám kralovala podle očekávání Kamila Rajdlová.

Článek

Bauer si zajistil v Krkonoších svůj pátý titul, o nějž při neúčasti dalších reprezentantů Martina Jakše, Milana Šperla, Jiřího Magála či Dušana Kožíška svedl boj jen s Koukalem. „Jsem nadšený. V prvním kole jsem měl dojem, že se nemůžu rozjet,  ale od druhého kola jsem se do toho dostal. Rozhodlo se ve třetím kole,“ konstatoval po doběhu prvním muž českého běhu na lyžích.

Závod volnou technikou absolvoval Bauer na revolučních lyžích s dírou ve špičce. „Už jsem na nich jel ve Falunu a jsem rád, že konečně vyšly lyže, které jsem dostal v sezoně a jsou víc než dobré,“ doplnil.

I Rajdlová si titul zajistila s téměř půlminutovým náskokem na druhou Ivanu Janečkovou, třetí Klára Moravcová doběhla s mankem půldruhé minuty. Mistrovský závod si nenechala ujít ani televizní komentátorka Zuzana Kocumová a s pátým místem mohla být spokojená, když za sebou nechala i reprezentantky Evu Nývltovou a Evu Skalníkovou.

Mistrovství ČR v běhu na lyžích
Muži - 15 km volně
1. Bauer (SKP Jablonex Jablonec n. N.) 31:46,9, 2. Koukal -24,9, 3. Razým (oba Dukla Liberec) -1:29,7.
Ženy - 10 km volně
1. Rajdlová (Dukla Liberec) 24:02,7, 2. Janečková -27,8, 3. Moravcová -1:27,0 (obě Jablonex Jablonec n. N.).

Reklama

Související témata: