Hlavní obsah

Bauer finišoval čtvrtý

Necelým metr od stupňů vítězů zůstal Lukáš Bauer v sobotním kombinačním klání mužů (15 km klasicky+15 km bruslením). Po triumfu Neumannové i jeho zásluhou pokračoval v Ramsau při Světovém poháru běžců na lyžích český den.

Foto: ČTK/Luboš Pavlíček

Lukáš Bauer

Článek

V nevídané řežbě se stále držel Bauer vpředu. "Čtvrté místo je super," byl spokojen, ač třetí příčka byla na dosah. "V závěru jsem se snažil držet vpředu, ale trochu mi tam překážel Sommerfeldt," připustil, že se poněkud nechal zavřít německým rivalem. "Ale v těch sprinterských strkanicích jsem se přece jen zlepšil," mínil lyžař, který kdysi kontaktní souboje nijak nemiloval. "Těžší trať by pole více roztrhala, ale nezdálo se mi to až tak ďábelské."

Vyhrál Švéd Fredriksson, Sommerfeldt dojel druhý a posunul se do čela celkové klasifikace.

Byl to ohromující závod v mrazivém večeru v magické kulise osvícených plání a krajů lesa pod alpskými velikány. Pole favoritů se dlouho drželo pohromadě. Přinášelo to zběsilé situace. Södergren, těsně třetí před Bauerem při přezouvání z klasického výstroje na bruslařskou dlouhé sekundy marně hledal lyže.

Bauerovi zase domácí Botvinov přišlápl hůlku. Ta se zlomila, český lyžař spadl. "Chtěl jsem si to sním vyřídit, ale když jsem ho dohnal už jsem měl jiné starosti," líčil Bauer už poněkud distingovaně. Na trati hřímal, valily se z něj i nadávky. "Nepřál bych vám být u toho," smál se.

Záhy po kolizi dostal náhradní hůlku, ale až ta druhá od servisman Víta Fouska mu pasovala. "Kolo jsem se z toho dával dohromady a zase jsem se sunul dopředu," popisoval Bauer.

Podobně jako on dopadl po souboji s Botwinovem i další český lyžař Jiří Magál, v cíli šestnáctý, ale v jednu chvíli i překvapivě na čele.

Muži - skiatlon (15 km klasicky+15 km volně):
1. M. Fredriksson (Švéd.)1:21:52,4 hod.
2. Sommerfeldt (Něm.)-0,6
3. Södergren (Švéd.)-1,0
4. Bauer (ČR)-1,3
5. Angerer (Něm.)-2,2
6. Piller Cottrer (It.)-2,5
7. Filbrich (Něm.)-3,3
8. Botvinov (Rak.)-3,8
9. Estil (Nor.)-4,2
10. Skjeldal (Nor.)-4,6
...16. Magál (ČR)-39,4
Průběžné pořadí SP (po osmi závodech):
1. M. Fredriksson (Švéd.)345 bodů
2. Sommerfeldt (Něm.)343
3. Södergren (Švéd.)289
4. Teichmann (Něm.)269
5. Svartedal (Nor.)251
6. Veerpalu (Est.)246
...12. Bauer (ČR)119
24. Koukal (ČR)80
57. Magál (ČR)21

Reklama

Související témata: