Hlavní obsah

Bauer vylepšuje zázemí lyžařského týmu, využívá servisní dodávku

Biatlonisté mají pro servis k dispozici už druhou sezonu kamion, v kterém připravují lyže, a obdobně nyní vylepšil zázemí pro svůj tým dálkových běžců olympijský medailista Lukáš Bauer. K dispozici má servisní dodávku.

Lukáš Bauer představuje servisní dodávkuVideo: eD system Bauer Team

 
Článek

"Je to super věc. Všechno se pro nás hrozně zrychlilo - přijedeme na místo, nemusíme věci vyndávat, vybalovat a seřizovat, všechno máme už nachystané," uvedl Bauer, šéf a majitel eD system Bauer Teamu jezdícího seriál Ski Classics.

Ve Světových pohárech v biatlonu či bězích jsou servisní kamiony dávno standardem. V dálkových bězích jsou k vidění menší varianty se dvěma pracovními místy upravené z dodávek. Bauer obě varianty zkombinoval a během měsíce s bratrem, otcem a několika zaměstnanci jeho firmy postavil dodávku, která disponuje čtyřmi servisními místy díky unikátnímu výsuvnému systému.

Foto: eD system Bauer Team

Lukáš Bauer svému týmu šéfuje a současně připravuje i lyže.

"Máme větší komfort, servismani nikde nemrznou a nedělají v prachu. Je tam i faktor zdravotní, protože v autě je odvětrávání, aby škodliviny vznikající při přípravě lyží šly ven. Rychlejší lyže vám to ale samozřejmě nezajistí, pořád se může stát, že budou pomalé," řekl Bauer, který od letoška je i členem servisního týmu.

Závodníci Bauerova týmu neměli o ničem tušení a překvapení si užili na lednové La Diagonele. "Myslím, že se auto uvedlo skvěle, lyže si na Diagonele pochvalovala i Katka Smutná, která po téměř dvou letech vyhrála," řekl Bauer spokojeně.

Na zadní části vozu je velké foto jedničky družstva Kateřiny Smutné, což fanoušci uvidí o nadcházejícím víkendu na Jizerské 50. "Máme zajištěné místo hned v sousedství startu, takže budeme vidět. A doufám, že i výsledkově," dodal Bauer.

Reklama