Hlavní obsah

Bývalá lyžařská hvězda strčila otce ze schodů a zamkla ho ve sklepě

Salt Lake City

Sbírala úspěchy, byla miláčkem médií, dostala se i do americké lyžařské Síně slávy, teď má problém. Olympijská vítězka ve sjezdovém lyžování Picabo Streetová byla obviněna z napadení svého otce a domácího násilí. A bude muset k soudu. Nyní již čtyřiačtyřicetiletá Američanka údajně během předvánoční hádky strčila svého šestasedmdesátiletého otce ze schodů a zamkla ho ve sklepě.

Foto: Profimedia.cz

Bývalá slavná americká lyžařka Picabo Streetová na snímku ze ZOH v roce 2002 v Salt Lake City.

Článek
Fotogalerie

Ke konfliktu došlo v domě Streetové v Park City 23. prosince. Bývalou sjezdařku následně policie zatkla a 16. února má stanout před soudem.

Vše se mělo odehrát poté, co otec údajně najel autem do jejího domu. Zřejmě nijak hrozivě.  Ale bývalá hvězda rychlostních disciplín začala křičet a odtud bylo blízko k potyčce, při níž měl otec utrpět i několik šrámů na ruce a krku.

Streetová se hájila, že otec Roland ji v šarvátce tahal za vlasy. Advokát bývalé lyžařky Jason Richards popírá, že by se jakkoli provinila. Vše považuje čistě za soukromou rodinnou záležitost. A tvrdí, že Picabo doufá ve smírné řešení. Svědky konfliktu byli její tři chlapci, z nichž dva má se současným manželem a jednoho z předešlého vztahu.

Léta byla centrem pozornosti. Její příběh byl uchvacující. Zvláštní. Sama sebe kdysi označila za vzpurnou divošku, která se dokázala stát prvotřídní sportovkyní.

Měla za sebou v životě zajímavé momenty. Své křestní jméno si mohla vybrat sama ve třech letech, kdy na to prý byla dost dospělá a potřebovala ho už také kvůli pasu. Do doby, než si zvolila indiánské Picabo, jí rodiče říkali jednoduše: holčičko.

Na olympijských hrách v Naganu 1998 získala zlato v superobřím slalomu, dva roky předtím se stala mistryní světa ve sjezdu. V královské disciplíně vyhrála devět závodů Světového poháru, získala také dva malé glóby za hodnocení sjezdu. Byla i hvězdou reklamy. Poslední olympijskou účast si připsala v roce 2002 v Salt Lake City. Dva roky po této akci se jí narodil první syn.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články