Hlavní obsah

Capová a Berndt pojedou obří slalomy SP v Söldenu. Ledecká začne později

Praha

Gabriela Capová a Ondřej Berndt absolvují zahajovací obří slalomy Světového poháru v alpském lyžování. V rakouském Söldenu se tradiční úvodní závody sjezdařské sezony uskuteční příští víkend 26. a 27. října.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Lyžařka Gabriela Capová před startem sezony.

Článek

Berndt měl jet na ledovci Rettenbach už dvakrát, ale loni i předloni byl obří slalom mužů kvůli počasí zrušen. "Doufám, že to letos vyjde. Nebude to s vysokým startovním číslem lehké, ale chtěl bych podat výkon, za který bude v cíli rád," řekl.

Capová pojede stejně jako před rokem. V žebříčku obřího slalomu je z Češek sice nejvýše Kateřina Pauláthová, ta ale stále nemá zcela v pořádku operované koleno. "Beru to tak, že je fajn si sjet nějaký závod před Levi," jmenovala Capová finské středisko, ve kterém se pojede 23. listopadu slalom, její hlavní disciplína.

Olympijská vítězka v superobřím slalomu Ester Ledecká by měla naskočit do SP při rychlostních disciplínách začátkem prosince v kanadském Lake Louise.

V sezoně bez olympijských her a mistrovství světa jsou Světový a Evropský pohár pro sjezdaře hlavními vrcholy zimy. Mezi elitou v SP boduje především Ledecká a občas Capová s Martinou Dubovskou, mužům se tolik nedaří. "Byli bychom rádi, kdyby se i oni dostali více na bodované pozice," řekla Eva Kurfürstová, šéftrenérka žen.

Reklama

Související témata: