Hlavní obsah

Celé Slovensko je kvůli Vlhové o víkendu na nohou

Praha

Vyhlášené zimní středisko Jasná zažije drama. Celé Slovensko bude o víkendu na nohou. Světový pohár ve sjezdovém lyžování jde do finále a domácí hvězda Petra Vlhová bojuje s Larou Gutovou-Behramiovou o celkové vítězství. Favoritkou je Švýcarka, která má v posledních týdnech vítěznou formu téměř ve všech disciplínách. Proto ji bookmakeři favorizují na zisk velkého křišťálového glóbu v kurzu 1,4:1.

Foto: Elvis Piazza, ČTK/AP

Slovenka Petra Vlhová v cíli sjezdu ve Val di Fassa.

Článek

Slovenská hvězda se ještě nevzdává. „Petře Vlhové už šance trochu poodjely, ale stále je v kurzu 3:1 jako jediná ze startovního pole ve hře," říká Jiří Hadrava, mluvčí Tipsportu. Rodačka z Liptovského Mikuláše bude mít obrovskou výhodu domácího prostředí, sjezdovky v Jasné zná od malička, jsou jen pár kilometrů od jejího domova. Chybět ale budou fanoušci, kteří by ji za normální situace hnali z kopce dolů.

Vlhová je na druhém místě v SP. „Naši bookmakeři jako celkovou vítězku vidí Gutovou-Behramiovou v kurzu 1,4. Vlhové ale s kurzem 3,00 věří 72 % sázkařů, pro které je nejvýraznější kandidátkou na zlatý glóbus," informuje Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Vlhová naposledy stála na pódiu začátkem ledna, když vyhrála slalom v Záhřebu. Právě ve slalomu patří mezi největší favoritky - 55 % sázkařů tipuje na vítězství právě Vlhovou v kurzu 3:1, 34 % věří Mikaele Shiffrinové v kurzu 3:1 a jen 10 % sázek přijal Tipsport na favoritku Rakušanku Katharinu Liensbergerovou - kurz 2,5:1, hvězdu posledních závodů a čerstvou mistryni světa.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Švýcarská lyžařka Lara Gutová-Behramiová

„Ve slalomu bude fandit slovenské hvězdě 50 % tipérů s kurzem 3,00 na tiketu. Na její umístění do 3. místa bookmakeři vypsali kurz 1,37 a na to, že se probojuje mezi top 10, kurz 1,10," uvádí Světlíková.

Důvěru sázkařů má slovenská hvězda i v obřím slalomu, i když favoritky na vítězství jsou podle bookmakerů jinde. Marta Bassinová a Gutová-Behramiová v kurzu 4:1. Hned 29 % slovenských sázkařů věří, že Petra zlomí neúspěchy v obřáku, čímž u nich přeskočila několik favoritek. Přitom podle kurzové nabídky je v obřím kurzu 17:1 až 8. největší favoritkou.

„V obřím slalomu už Vlhová podle sázkařských expertů takové šance nemá, čemuž odpovídá i kurz," přitakává Světlíková.

Kompletní program SP v Jasné se bude vysílat v České republice i na Slovensku, krom veřejnoprávních televizí, i na internetové TV Tipsport.

Reklama

Související témata: