Hlavní obsah

České mládí vládne MS! Švancer vyhrál Big Air, nástupkyně Samkové snowboardkros

Krasnojarsk

Česká výprava píše na juniorském MS v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Krasnojarsku historii zlatým písmem. Šestnáctiletý supertalent Matěj Švancer po slopestylu ovládl i úterní finále disciplíny Big Air a pro životní úspěch si dojela rovněž osmnáctiletá Sára Strnadová, která suverénně vyhrála snowboardkros.

Foto: ČOV/Václav Pancer

Matěj Švancer na archivním snímku na zimních olympijských hrách mládeže v Lausanne.

Článek

Před dvěma lety skončil Švancer v Big Airu těsně pod stupni vítězů, tentokrát vystoupil rovnou na ten nejvyšší. Tři dny před 17. narozeninami ovládl finále s náskokem téměř sedmi bodů před Rakušanem Danielem Bacherem.

Nejlepší skok předvedl český supertalent v závěrečném třetím kole a známka 98,50 byla jasně nejlepší v soutěži. V součtu s hodnocením za první skok vynesla Švancerovi další titul. Úspěch českých barev podtrhl pátým místem Štěpán Hudeček, který tak výrazně vylepšil čtrnáctou příčku ze slopestylu.

Švancer, který s rodinou dlouhodobě žije v Rakousku, má za sebou další úspěšnou akci po loňském vítězství na zimních olympijských hrách mládeže. Na juniorském MS akrobatických lyžařů se postaral svými triumfy o historický úspěch. Dosavadním českým maximem byly bronzy skikrosaře Petra Takače z roku 2006 a boulařky Terezy Vaculíkové o pět let později.

Foto: Instagram @sarastrnadova

Sára Strnadová

A Švancerovu zlatou sbírku navíc v Krasnojarsku ještě rozšířila snowboardkrosařka Sára Strnadová. Česká závodnice prožila dokonalý závod a vyhrála vše od kvalifikace až po finálovou jízdu. Zaslouženě tak mohla slavit premiérovou medaili ze světového šampionátu a Evu Samkovou může těšit, že je v její disciplíně zaděláno na další úspěchy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: