Hlavní obsah

Českým sdruženářům zavřeli v Lillehammeru na dva dny můstky

PRAHA

Čeští reprezentanti v severské kombinaci a skokani na lyžích mají za sebou závěrečnou přípravu na olympijské hry. Sdruženářům trochu zkomplikovala trénink neochota Norů zprovoznit v Lillehammeru o víkendu můstek, ale i tak byli s kempem spokojeni. Trio skokanů na lyžích si zvykalo v Polsku hlavně na malý můstek.

Foto: Thomas Kienzle, ČTK/AP

Sdruženář Pavel Churavý

Článek

Sdruženáři z původně pěti plánovaných dnů na můstku v bývalém olympijském středisku v Lillehammeru odskákali jen tři, jelikož v sobotu a v neděli Norové můstek zavřeli. "Říkali, že mají hodně závodů. Přemlouval jsem je, aby na hodinu pustili lanovku, což slíbili, ale nikdo nepřišel," řekl trenér Luděk Šablatura.

Přes problémy byl Šablatura se skoky na můstku HS 138 spokojený. Všichni absolvovali okolo třiceti skoků. "Na závěr se skákalo v absolutním bezvětří, to se mi líbilo a mělo to úroveň," řekl kouč.

Neplánované volno využili sdruženáři v sobotu k dopolednímu odpočinku a výletům na lyžích, neděli strávili v posilovně.

Skok doplnily rychlé běžecké tréninky, ale jen v takové míře, aby nikdo výrazně neprochladl, jelikož v Lillehammeru panoval pětadvacetistupňový mráz. Navíc většina týmu, kromě Pavla Churavého, měla na začátku pobytu rýmu. "Petra (Sobotková) je z toho dostávala a všichni, dá se říci, odtrénovali, co měli," řekl Šablatura.

Po dnu volna a středečnímu tréninku na lyžích se výprava v severské kombinaci ve čtvrtek přesune leteckým speciálem do Vancouveru.

Skokani trénovali v Polsku

Ve stejném letadle bude i kvarteto skokanů na lyžích s trenérem Davidem Jiroutkem. Ten byl v pondělí a úterý s trojicí Roman Koudelka, Lukáš Hlava a Martin Cikl v Polsku. "Hlavně jsme skákali na malém můstku, aby kluci přibrzdili, protože mají na velkých můstcích tendenci se odrážet víc dopředu. A první olympijský závod bude na malém. Počasí nebylo nic moc, ale šlo to," řekl Jiroutek.

Do Vancouveru ve čtvrtek odletí i Antonín Hájek, který se k týmu připojí po úspěšných víkendových závodech na mamutím můstku v Oberstdorfu, kde skončil v soutěži jednotlivců osmý.

Jen Jakub Janda vyrazí do Kanady později. Bývalý vítěz Světového poháru ještě s osobním koučem Vasjou Bajcem absolvuje závody v Klingenthalu a ve Willingenu a poletí sám až 9. února z Vídně. "Být tam osm dnů před závodem je pro mě hloupost. Mám vyzkoušené, že nejlepší je přijet den dva předem," řekl Janda deníku Sport.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články