Hlavní obsah

Číňané si myslí, že ve sprše kakáme. Švédské hvězdy dopadly jako Puskarčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S bydlením pro sportovce na nadcházející olympiádě v Pekingu zatím panuje vesměs spokojenost. Ale i tady se pochopitelně problémy najdou. A to zejména co se záchodů a koupelen týče.

Foto: Instagram Fridy Karlssonové

Švédská medailová naděje Frida Karlssonová (uprostřed).

Článek

Už o víkendu přiznala česká biatlonistka Eva Puskarčíková přes sociální sítě problém s ucpaným záchodem. Podobné trable zastihly i elitní švédské sportovce.

Medailové naděje v běžeckém lyžování Frida Karlssonová a Maja Dahlqvistová se pochlubily, jak se v jejich koupelně ucpal odpad ve sprše, což proměnilo jejich pokoj v bazén. U místních se prý se svým problémem setkaly s jistým nepochopením.

„Lidé si tu myslí, že do sprchy kadíme. Ale to my neděláme," smála se v rozhovoru pro list Aftonbladet mistryně světa Karlssonová, která je na svých prvních olympijských hrách.

„Prostě stojím ve sprše a zpívám si. A v tom Maja křičí, že se objevila voda nad televizí," přiblížila Karlssonová vzniklou patálii, která přilákala hodně pozornosti. „Ale závada už se vyřešila, i když na chvilku jsme měly v pokoji potopu," dodala.

Podle jejích slov si jiní sportovci stěžují například na zimu, v některých pokojích se prý pohybovala teplota kolem deseti stupňů.

Biatlonovému olympijskému šampionovi Sebastianu Samuelssonovi se zase, stejně jako Puskarčíkové, povedlo ucpat záchod.

„Ano, zjistili jsme, že splachovací standardy nejsou úplně takové, na jaké jsme zvyklí, takže se vyskytlo pár nepříjemností," uvedl Samulesson.

Reklama

Související témata: