Hlavní obsah

Další operace. Ledecká letos závodit nebude. Držte mi pěsti, vzkazuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen tento týden v Lake Louise, jak už Sport.cz v pátek informoval, ale ani v dalších rychlostních závodech ve Svatém Mořici se trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká nepředstaví. Její tým potvrdil, že kvůli pokračující léčbě tříštivé fraktury klíční kosti do konce roku neabsolvuje žádné závody na lyžích ani snowboardu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ester Ledecká si na první závody musí počkat.

Článek

Sedmadvacetiletá Ledecká si zranění přivodila v létě mimo lyžařský trénink. I když doufala, že stihne první sjezdy ve svém oblíbeném kanadském středisku, kde před třemi lety poprvé vyhrála závod Světového poháru, přihlášku nechala stáhnout. Tréninkové manko je příliš velké.

„Protože léčba neprobíhala podle plánu, podstoupila Ledecká minulý týden v Innsbrucku reoperaci. Po konzultaci s rakouskými lékaři a fyzioterapeutem profesorem Pavlem Kolářem se rozhodla odložit začátek přípravy na příští rok,“ uvádí se v tiskové zprávě jejího týmu.

První sjezdařské závody v roce 2023 jsou na programu v rakouském Svatém Antonu v polovině ledna, ale Ledecká si zatím konkrétní termín návratu nedává. Podle svazového ultimáta by navíc v novém roce měla závodit jen pokud se podaří vyřešit sporné body její reprezentační smlouvy, která stále není podepsána.

Musí být trpělivá

„Udělám maximum pro to, abych se v příštím roce vrátila na start závodů v plné síle,“ uvedla ve zprávě Ledecká a poděkovala za péči.

Světové šampionáty se pojedou v únoru ve francouzských střediscích Courchevel a Meribel (sjezdové lyžování) a poté v gruzínském Bakuriani (snowboard). Ani tam není start české hvězdy jistý.

„Teď musím být trpělivá. Držte mi pěsti, ať se všechno hojí tak, jak má,“ vzkazuje Ledecká, která před sezonou přešla od lyží Atomic ke značce Kästle a má nového servismana.

Reklama

Související témata: