Hlavní obsah

Další úspěch Ledecké! Česká obojživelnice získala prestižní cenu

Aktualizováno

Česká snowboardistka a sjezdařka Ester Ledecká získala Mezinárodní cenu Mattea Baumgartena pro závodníky, kteří v některé ze šesti lyžařských olympijských disciplín kombinují vrcholový sport a studium. Dvaadvacetiletá dvojnásobná vítězka snowboardového Světového poháru v alpských disciplínách studuje marketingovou komunikaci na Vysoké škole finanční a správní v Praze.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká.

Článek

Cenu uděluje rodina Mattea Baumgartena, bývalého nadějného lyžaře, který se vedle tréninku věnoval také studiu. V roce 1996 zahynul při autonehodě. Tato tragická událost motivovala jeho rodinu k ocenění sportovců, kteří si zvolili podobnou životní cestu.

V 21. ročníku vybrali pozůstalí Ledeckou ze čtyřiadvaceti nominovaných závodníků ze sedmnácti zemí. "Už jen to, že mě lyžařská federace vůbec nominovala, je pro mě senzační. V minulosti tohle ocenění získávaly samé významné osobnosti a moje vzory, takže mám obrovskou radost," uvedla v tiskové zprávě Ledecká.

Česká obojživelnice se tak dostala do společnosti Slovinek Tiny Mazeové a Ilky Štuhecové, Finky Tanji Poutiainenové nebo Rakušanky Bernadette Schildové, které toto ocenění získaly v předchozích letech.

Slavnostní předání ceny se uskuteční 14. května v Bormiu, kde podle tradice bude Ledecká hostem Baumgartenových. "Děkuji rodině Baumgartenů, že mezi všemi těmi špičkovými lyžaři vybrali jako vítězku právě mě. Těším se, až se s nimi v Bormiu osobně seznámím," doplnila Ledecká.

Reklama

Související témata: