Hlavní obsah

Forfang má jako třetí norský skokan na lyžích před OH pozitivní test na covid-19

V norském týmu skokanů na lyžích se dva týdny před začátkem olympijských her v Pekingu šíří koronavirus. Po pozitivních testech Daniela-Andreho Tandeho a Fredrika Villumstada po Světovém poháru v Zakopaném se nákaza objevila také u Johanna Andreho Forfanga. Stejný problém řeší i polská reprezentace, v níž se onemocnění covidem-19 prokázalo u Piotra Žyly.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Přípravy na start olympijských her v Pekingu vrcholí.

Článek

Už dříve musel do preventivní karantény i vítěz posledních dvou individuálních závodů Světového poháru Marius Lindvik, který byl v Zakopaném v úzkém kontaktu s Tandem.

Norští skokani by měli podle plánu zamířit do Pekingu 31. ledna. Nakažení reprezentanti proto potřebují podle stanice NRK do 26. ledna absolvovat dva testy s negativním výsledkem, aby mohli být zařazeni do výpravy.

Rakouský šéftrenér norských skokanů na lyžích Alexander Stöckl kvůli nejisté situaci rozšířil seznam možných náhradníků. Pro Tandeho a Forfanga, kteří jsou v původní nominaci, ale podle něho stále existuje možnost, že by do Číny odcestovali později.

První individuální olympijský závod skokanů na malém můstku je v Pekingu na programu 6. února. Na velkém můstku se bude o cenné kovy bojovat 12. února.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články