Hlavní obsah

Francouzky vyhrály štafetu SP biatlonistek v Hochfilzenu, ČR 10.

HOCHFILZEN

Ve druhé štafetě biatlonistek v této sezóně si pro vítězství doběhly v rakouském Hochfilzenu Francouzky. Kvartetu ve složení Florence Baverelová-Robertová, Delphine Perettová, Sylvie Becaertová a Sandrine Baillyová pomohlo především zaváhání favorizovaných Němek na třetím úseku, kde do té doby vedoucí Katrin Apelová musela po chybách při střelbě vestoje obkroužit tři trestná kola navíc.

Článek

České reprezentantky, které minulý týden štafetu nepostavily, se při své premiéře neustále pohybovaly okolo desátého místa a na stejné příčce také finišmanka Lenka Muclingerová nakonec dorazila do cíle.

Německé biatlonistky chtěly konečně ukončit čekání na triumf ve štafetovém závodě, které trvá již od ledna 2005. Dlouho dobu se také dnes držely na vedoucí příčce, ale stejně jako v minulém týdnu selhaly na třetím okruhu. Apelové nestačilo na střelnici ani trojí dobíjení, a tak musela absolvovat několik set metrů navíc.

Toho využily bezchybně střílející Švédky a po třetí předávce se propracovaly do čela. Za druhé Francouzky však finišovala stříbrná z pátečního sprintu Sandrine Baillyová a náskok Seveřanek hned v úvodním kopci téměř smazala. Na střelnici potom strávila nejkratší dobu a dovezla francouzskou štafetu na prvním místě. Na druhou příčku díky skvělému závěru Gusevovové poskočily Rusky, třetí překvapivě skončily čínské biatlonistky. Švédky se nakonec propadly až za německé závodnice na páté místo.

Výsledky - štafeta 4x6 km:
1. Francie (Baverelová-Robertová, Perettová, Becaertová, Baillyová) 1:12:46,7 (0 tr. okruhů), 2. Rusko (Bogalijová, Mojsejevová, Bulyginová, Gusevová) -13,7 (0), 3. Čína (Dong, Liou Sian-jing, Yin, Liou Sian-jing) -30,5 (1), 4. Německo -50,5 (3), 5. Švédsko -1:03,1 (0), 6. Bělorusko -2:24,0 (0), ...10. ČR (Vejnarová, Rezlerová, Vítková, Muclingerová) -4:20,0 (1).
Průběžné pořadí SP (po 2 z 5 závodů):
1. Rusko 96 b., 2. Francie 87, 3. Německo 86, 4. Švédsko 77, 5. Čína 75, 6. Norsko 73, ...17. ČR 26.

Reklama

Související témata: