Hlavní obsah

Freitag je z formy a Němci ho stáhli z Turné čtyř můstků

Oberstdorf

Německou sestavu pro Turné čtyř můstků opustil týmový mistr světa Richard Freitag. Bronzový medailista z loňského mistrovství světa v letech na lyžích nemá formu, do úvodního závodu v Oberstdorfu se vůbec nekvalifikoval a před pokračováním v Garmisch-Partenkirchenu jej nahradil Adrian Sell z B-týmu.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Osmadvacetiletý Freitag, který byl vloni členem stříbrného kvarteta na olympiádě v Pchjongčchangu a letos se v Seefeldu podílel na zisku světového titulu, obsadil v oberstdorfské kvalifikaci až 59. místo. Ve Světovém poháru se mu stalo teprve podruhé v kariéře, že nepostoupil do závodu.

Freitag dosud vyhrál osm závodů SP a v předminulém ročníku pohárového seriálu obsadil druhé místo za Polákem Kamilem Stochem. V této sezoně ale paběrkuje, jeho maximem je 15. místo z Ruky a z posledních pěti závodů včetně Oberstdorfu získal jediný bod.

"Není v současnosti schopen skákat na vrcholné úrovni. Rozhodli jsme se ho stáhnout z Turné a bude se doma věnovat tréninku," konstatoval šéftrenér německých skokanů Stefan Horngacher.

Reklama

Související témata: