Hlavní obsah

Genderové šílenství! Tohle nemůžete myslet vážně, zuří trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych/Praha

Zimní olympijské hry v Pekingu se kvapem blíží, sportovci ladí formu a trenérské týmy finišují s nominací. Šéftrenérovi švýcarského mužského lyžařského týmu Thomasi Staufferovi do ní hodila vidle Mezinárodní lyžařská federace (FIS), která zavedla nové pravidlo. Na hry může jet maximálně 22 sportovců a účastnická místa musí být spravedlivě rozdělena pro obě pohlaví. „Genderové šílenství,“ zuří Stauffer.

Foto: @skionline_ch, Twitter

Šéftrenér švýcarského mužského lyžařského týmu Thomas Stauffer.

Článek

Podle švýcarské mediální společnosti Tamedia Stauffer vidí nové olympijské pravidlo jako znevýhodňující. Podle něj může švýcarský i rakouský tým vyslat do Pekingu jen 22 lyžařů, místo původních 24, a účastnická místa musí být spravedlivě rozdělena mezi muže a ženy.

„FIS to udělala ve svém genderovém šílenství. Ten, kdo toto pravidlo vytvořil, o něm příliš nepřemýšlel. Předpisy jsou drzost, celá věc už nemá se sportem mnoho společného," rozčiloval se Stauffer.

Staré pravidlo umožňovalo na olympiádu vyslat ty nejúspěšnější sportovce bez ohledu na pohlaví. Mohlo tedy jet více žen než mužů, když dlouhodobě dosahovaly lepších výsledků. Nyní je tomu naopak, ale do Pekingu bude moci jet shodně 11 žen a 11 mužů.

Reklama

Související témata: