Hlavní obsah

Hrůzostrašný pád extrémní lyžařky. Závodnice zázrakem vyvázla bez zranění

Queenstown/Praha

Měla velkou kliku. Americká freestylová lyžařka Jennie Symonsová může hovořit o obrovském štěstí, že se jí z děsivě vypadajícího pádu během závodu Winter Games NZ na Novém Zélandu podařilo vyváznout bez vážnějších zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Děsivý pád extrémní lyžařky Jennie SymonsovéVideo: sntv

 
Článek

Dvacetiletá závodnice byla teprve na začátku své freeridové jízdy a pod ní byl tedy ještě pořádný krpál. Kamera zachytila, jak Symonsové v nájezdu na přírodní skalnatý skok vypne pravá lyže, zjevně v nejméně vhodný okamžik.

Freestylerka okamžitě ztratila balanc, po několikametrovém letu ji čekal tvrdý dopad a následné nekontrolovatelné kutálení dolů z kopce. Poloha kamery sice situaci zkresluje, z rychlosti kotoulů a neovladatelných pohybů těla Symonsové je však zřejmé, že o příjemnou procházku prašanem se zrovna nejednalo.

Když se lyžařka dole před zraky diváků konečně zastavila, bylo patrné, že během karambolu dokonce ztratila ochrannou přilbu. Za mohutného aplausu pak zamávala publiku na znamení, že je v pořádku.

Symonsová poté šokovala místní reportéry prohlášením, že jí incident zvedl sebevědomí, protože nyní už ví, že dokáže přežít i ty nejtěžší pády.

Reklama

Související témata: