Hlavní obsah

Jakš i Vrabcová-Nývltová mají další titul na kolečkových lyžích

Liberec

Domácími šampióny v běhu na kolečkových lyžích zůstali Martin Jakš a Eva Vrabcová-Nývltová. Oba získali na mistrovství republiky v libereckém areálu Vesec titul už popáté v řadě. Před Lukáše Bauera se dostal na druhé místo Adam Fellner, další pořadí mezi ženami patřilo Petře Novákové a Sandře Schützové.

Foto: Profimedia.cz

Martin Jakš

Článek

Jakš přes léto poprvé trénoval mimo český tým a dal se dohromady s Poláky, sobotní výhra v Liberci ho potěšila. "Dobrý výsledek na kolečkových lyžích člověka nakopne a potvrdí, že suchá příprava je dobrá a ubírá se správným směrem. Důležité ale je závodit dobře v zimě," řekl Jakš.

Mezi dva zkušené reprezentanty Dukly Liberec se prosmýkl dvaadvacetiletý Fellner z Jeseníků. "Je dobře, že někdo z mladých kluků takhle vystrčil růžky," uvítal Jakš. Patnáct kilometrů volně zvládl v čase 30 minut a 50 sekund, Fellner na něj ztratil 48 vteřin a Bauer další dvě.

"Já jsem se trošku připravoval na to, že to bude slabší, protože bruslení šlo v létě jasně do pozadí v porovnání s klasikou a zejména soupaží. Ale jsem spokojený, protože ztráta na Martina Jakše oproti loňsku zůstala prakticky stejná," zhodnotil Bauer.

Odstup Vrabcové-Nývltové od Novákové činil na 10 kilometrech půl minuty. "Je to pro mě povzbuzení, vidím, že jsem lyžování nezapomněla a že i forma je dobrá, přestože běhám. Takže teď jen to udržet, vylepšit a pak se v zimě můžou dít věci," uvedla devětadvacetiletá závodnice, která se v neděli pokusí zopakovat loňské double a vyhrát v Běchovicích i republikový titul v silničním běhu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články