Hlavní obsah

Jen místo za Ledeckou? Vůbec nevadí, smál se Zabystřan po senzačním výsledku

Cortina d´Ampezzo

Po šesti letech má české mužské sjezdové lyžování zástupce v elitní desítce na mistrovství světa! Životní závod zajel Jan Zabystřan, v pondělní kombinaci skončil devátý, o šest příček tak vylepšil svůj výsledek z předloňského Aare.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Desátý čas ve slalomu vynesl Jana Zabystřana v kombinaci na životní 9. poziciVideo: sntv

 
Článek

„Jsem za to strašně rád. Když jsem se dozvěděl, že naposledy byl z kluků v top ten Ondra Bank před šesti lety ve sjezdu ve Vailu, bylo to moc příjemné,“ neskrýval 23letý Zabystřan.

Kvalitní výsledek předvedl už ve čtvrtečním super-G, v němž byl dvacátý, stejná pozice mu patřila v půlce kombinace a úplně spokojený nebyl. Náročný slalom na ledovaté trati ale zvládl lépe než jeho soupeři.

V kombinačním super-G zajel Jan Zabystřan 20. čas

<a href="http://www.sntv.com/">sntv</a>

„Také jsem se cítil při jízdě úplně šíleně, jak to napreparovali. Ale když jsem přijel do cíle a viděl sedmičku, bylo to krásný, i když se pak přede mě ještě dva kluci dostali,“ popisoval Zabystřan, jenž byl tak jen o příčku horší než Ester Ledecká.

„Ale to mě vůbec nemrzí,“ smál se a naopak si cenil podpory své krajanky, která už po super-G popisovala, jak jeho závod nervózně sledovala v televizi, až se u toho zpotila. „I když jsem pak přišel na barák po super-G, tak mi gratulovala, navzájem se podporujeme,“ říká.

Zabystřan má v Cortině v plánu jet i všechny točivé disciplíny v čele s nedělním slalomem. Po sérii výpadků ve Světovém poháru si desátým časem v kombinaci zvedl sebevědomí. „Určitě, i když tohle byl hodně náročný závod, jak jsme tři dny trénovali na jiném sněhu,“ dodal.

Reklama