Hlavní obsah

Jsem bisexuální. Americká soupeřka Ledecké se odhodlala ke coming outu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku lyžařské sezony se odhodlala k coming outu americká sjezdařka Breezy Johnsonová. Specialistka na rychlostní disciplíny se veřejně přiznala na svém instagramovém účtu, že je bisexuální.

Foto: Archiv Breezy Johnsonové

Americká lyžařka Breezy Johnsonová.

Článek

„Tak jsem bisexuální. Než tahle sezona začne, chtěla jsem být upřímná o tom, kdo jsem. Pro lidi, kteří se cítí trochu jiní a chtějí vidět sobě podobné na vrcholové úrovni - jsem zde, abych ukázala, že jsme normální a můžeme si dělat, co chceme," rozepsala se 26letá lyžařka na sociální síti.

„A pro trolly, kteří chtějí nenávidět: Nenávist nikdy neporazí lásku," doplnila rodačka z Jacksonu, která v posledních dvou sezonách obsadila deváté, respektive čtvrté místo v celkovém hodnocení sjezdu ve Světovém poháru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Breezy Johnson (@breezyjohnsonski)

Soupeřky jednu z konkurentek české hvězdy Ester Ledecké za otevřenost ocenily. „Jsem na tebe tak hrdá, Breezy," napsala třeba krajanka Nina O'Brienová. „Láska je láska, je láska," doplnila zase slavná Michaela Shiffrinová.

Mezi prvními podporovatelkami byla také lichtenštejnská hvězda Tina Weiratherová.

„Doufám, že jednoho dne už nebude potřeba coming out, protože tohle bude stoprocentně akceptováno jako něco normálního, co nepotřebuje nějaké vysvětlení - láska je láska," vzkázala bronzová olympijská medailistka.

Reklama

Související témata:
Sexualita