Hlavní obsah

Kilde se v důsledku pádu ve Wengenu podrobil ještě operaci ramene

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norský lyžař Aleksander Aamodt Kilde se v důsledku sobotního pádu ve sjezdu na Světovém poháru ve Wengenu podrobil druhé operaci. Jednatřicetiletý dvojnásobný stříbrný medailista z loňského mistrovství světa si v Innsbrucku nechal ošetřit rameno, ve kterém si potrhal vazy. Kilde to oznámil na sociálních sítích. Už v sobotu v Bernu mu lékaři operovali řeznou ránu na lýtku.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Aleksander Aamodt Kilde se podrobil druhé operaci

Článek

Majitel dvou glóbů za sjezd se zranil při pádu ve vysoké rychlosti v sobotním závodě na nejdelší trati v seriálu. Těsně před cílem mu došly síly, skončil v ochranných sítích a byl převezen vrtulníkem do nemocnice. Záhy bylo jasné, že pro něj aktuální sezona skončila.

„Když člověk vezme v úvahu sílu toho nárazu a přihlédne ke skutečnosti, že jsem do sítě vletěl v rychlosti 120 kilometrů v hodině, tak jsem na tom překvapivě dobře,“ napsal Kilde v příspěvku u fotografie z přípravy na zákrok.

„Jsem vděčný, že jsem si nic nezlomil. Utrpěl jsem ale více zranění včetně poměrně těžké rány na lýtku s poškozením nervů, která si vyžádala naléhavou operaci, a vykloubeného ramena,“ doplnil a ještě dodal, že snímek zraněné nohy raději nezveřejní, aby u sledujících nevyvolal nevolnost.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.