Hlavní obsah

Koudelka si zaskáče závěrečný závod Turné čtyř můstků

Roman Koudelka se dostal do dnešního závěrečného závodu Turné čtyř můstků. Český skokan na lyžích obsadil v rakouském Bischofshofenu v kvalifikaci skokem dlouhým 135 metrů 17. místo a jeho soupeřem v 1. kole bude od 17:30 Bulhar Vladimir Zografski. Další dva reprezentanti Filip Sakala a Viktor Polášek vypadli.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Roman Koudelka se dostal do dnešního závěrečného závodu Turné čtyř můstků.

Článek

Kvalifikaci opět ovládl vedoucí muž Turné Rjoju Kobajaši a v závodě bude hájit neporazitelnost v 70. ročníku. Všechny čtyři závody japonský reprezentant vyhrál už v roce 2019.

Dvakrát celkově pátý muž seriálu Koudelka, který se do SP vrátil po operaci kolena až těsně před Turné, doletěl na 135 metrů a po doskoku máchl radostně pravou rukou do vzduchu. Koudelka už uspěl i v Innsbrucku, ale závod byl poté kvůli větru zrušen a kvalifikace anulována. Třetí díl se uskutečnil ve středu v Bischofshofenu a Koudelka v kvalifikaci neuspěl.

Polášek obsadil v kvalifikaci závěrečného závodu Turné po výkonu 112 metrů 66. místo. Sakala dopadl na 106 metrů, což by mu na postup nestačilo, a navíc byl diskvalifikován.

Reklama

Související témata: