Hlavní obsah

Kučerová ani uzdravený Paulus v Innichenu z kvalifikace skikrosu nepostoupili

Nikol Kučerová ani Daniel Paulus, který se představil poprvé od březnové zlomeniny krčku stehenní kosti, z kvalifikace v Innichenu na dva závody Světového poháru ve skikrosu nepostoupili. Při premiérovém startu v sezoně dosáhla Kučerová v obou jízdách dvaadvacátého času, vyřazovací jízdy pojede ve středu i ve čtvrtek 16 lyžařek. Paulus byl dvaačtyřicátý a v druhé jízdě o jedno místo lepší, mužů postupovalo 32.

Foto: Sport.cz

Skikrosařka Nikol Kučerová, ilustrační foto.

Článek

Oba čeští skikrosaři trénovali na vstup do pohárové sezony v Itálii pod vedením dvojnásobného mistra světa Tomáše Krause. "Je to pro oba první Světový pohár na moc fajn trati. Jako každý rok je tu hodně zatáček, což je pro Nikol i Dana výhoda, oba zatáčky umí velmi dobře," uvedl Kraus v tiskové zprávě svazu.

Paulus nezávodil od jara. "Jsem rád, že tady vůbec jsem a mám odjeté tréninky. Po zranění jsme učili znovu tělo chodit a na lyže jsem se poprvé postavil před měsícem a půl," popsal. "Příprava byla tedy minimální, ale dostal jsem během ní dost podnětů k tomu to ve SP v Innichenu zkusit a zabojovat o body," dodal.

V kvalifikaci žen byla suverénně nejrychlejší švédská hvězda Sandra Näslundová, jež ovládla všechny tři dosavadní závody SP v sezoně. Obě mužské kvalifikace vyhrál Rakušan Mathias Graf.

Reklama