Hlavní obsah

Ledecká v „superhrdinské“ kombinéze vyjede vstříc lepším výsledkům

Svatý Mořic

Krok číslo dvě. Po úterním 29. místě v superobřím slalomu dnes čeká českou lyžařku Ester Ledeckou na mistrovství světa závod v kombinaci. Od 10 hodin se ve švýcarském Svatém Mořici postaví na start sjezdu, odpoledne ji čeká slalom.

Foto: Zdeněk Sluka

Ester Ledecká v cíli super-G v Garmisch-Partenkirchenu.

Článek

„Po sjezdu chci být do třicítky, abych měla dobrou výchozí pozici pro slalom," řekla Ledecká. Včera se svými konkurentkami absolvovala trénink sjezdu. Kvůli mlze to zprvu vypadalo, že se zkušební jízda neuskuteční, stejně jako se to přihodilo v pondělí. Počasí se však nakonec umoudřilo a svahy dokonce i chvílemi ozařovalo slunce.

Ledecká zajela čtyřiadvacátý čas. „Umístění v tréninku není až tak důležité, některé holky ho pojímají jinak. Ale věřím, že jsem na dobré cestě," podotkla 21letá závodnice, která má z trati pozitivní dojem.

Se sjezdovkou se už skamarádila

Sjezdovku ve Svatém Mořici před mistrovstvím světa neznala, nikdy na ní nezávodila. Po úterním klání a dvou následných trénincích cítí stále větší jistotu. „Zdá se, že se s kopcem začínám už víc kamarádit," uvedla Ledecká s úsměvem.

Jakou taktiku zvolí? Půjde do rizika už ve sjezdu, nebo pojede „na krev" až slalom? „Nechci vynášet předčasné soudy. Prostě pojedu to, co mám natrénováno," uvedla Ledecká, která i kombinaci absolvuje ve své „superhrdinské" kombinéze a helmě, kterou pro ni navrhl bratr Jonáš.

Budíček už před šestou

„Ester startuje s třicítkou, tudíž nebude mít tolik času na přípravu, jak je zvyklá. Ve Světovém poháru mívá vyšší čísla. Z postele musíme hodně před šestou," sděloval včera večer kouč Tomáš Bank.

Tréninkovou jízdu Ledecká přes dvě hodiny rozebírala s jeho bratrem Ondřejem. Detailně procházeli všechny pasáže, kde hrozí nejvyšší riziko chyb. Právě dvě zaváhání v superobřím slalomu, kdy při jednom vytrhla branku, ji stála mnohem lepší umístění. Dopadne dnes lépe?

Reklama

Související témata: