Hlavní obsah

Lyžařská jednička Fenningerová se zranila a zmešká celou sezónu

Sölden

Nejlepší alpská lyžařka současnosti Rakušanka Anna Fenningerová si při pádu vážně poranila koleno a přijde o celou sezónu, která začne v sobotu. Vítězka posledních dvou ročníků Světového poháru se zranila při tréninku v Söldenu na úvodní obří slalom seriálu. Ihned se podrobila operaci a čeká ji minimálně devítiměsíční pauza.

Foto: Profimedia.cz

Rakušanka Anna Fenningerová musí vynechat celou sezónu.

Článek

Před rokem v Söldenu vykročila šestadvacetiletá Fenningerová triumfem za druhým velkým křišťálovým glóbem, na stejném ledovci se dnes připravila o celou zimu. Při pádu si v pravém koleně utrhla přední zkřížený i postranní vaz, patelární šlachu a vnitřní i vnější meniskus.

"Je to velmi těžké, ale ne to úplně nejtěžší představitelné zranění z lyžování," citovala agentura APA chirurga Christiana Hosera, který lyžařku operoval na soukromé klinice Hochrum u Innsbrucku poté, co ji ze svahu dopravil do nemocnice vrtulník. "Je to zranění, při kterém je naděje a reálná šance, že se bude moci vrátit k lyžování," dodal.

Z posledních dvou sezón Světového poháru má Fenningerová i dva malé glóby právě za obří slalom, je dvojnásobnou mistryní světa z únorového šampionátu v Beaver Creeku a ze Soči má olympijské zlato a stříbro. Problémy s kolenem měla už během letní přípravy. Tak vážné zranění ji však potkalo poprvé v kariéře.

Ženské sjezdové lyžování přišlo ještě před startem sezóny o druhou hvězdu. Už v květnu oznámila Slovinka Tina Mazeová minimálně roční pauzu.

Reklama

Související témata: