Hlavní obsah

Milé gesto fenomenální lyžařky. Hvězdná Američanka v dojemné písni děkuje těm, kteří pomáhají

New York/Praha

Co se děje kolem ní, jí nikdy nebylo lhostejné. To platí i teď v době šíření nákazy. Fenomenální lyžařka svůj umělecký talent dala najevo už dříve, když nazpívala několik známých hitů, avšak teď Mikaela Shiffrinová složila píseň vlastní. S ní chce poděkovat všem zdravotníkům, hasičům, policistům a dalším, kteří se o lidi starají.

Foto: Sport-invest

Americká sjezdařka Mikaela Shiffrinová.

Článek

Letošní sezona Světového poháru v alpském lyžování je už minulostí. Kvůli šíření nákazy koronavirem se neuskutečnily některé závody a nedošlo ani na finále. Mikaele Shiffrinové není vůbec lhostejné, co se děje a vyzývá všechny, aby zůstali doma. Fanouškům pak prostřednictvím sociálních sítí ukazuje, čemu by se mohli věnovat a nabádá je i k hygieně.

Teď se rozhodla vyjádřit úctu i těm, kteří lidem pomáhají nejvíce. Pro všechny zdravotníky, hasiče, policisty, ale i další složila píseň. „Je to zpráva pro úplně všechny, kteří upřednostňují potřeby veřejnosti před vlastními,“ uvedla Shiffrinová k videu, které sklidilo ohromný ohlas.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

We are witnessing incredible acts of kindness and selflessness every day. The doctors and nurses helping the ill, and continuing to help the millions who have sickness and injuries not even related to this specific virus. The thousands of retired health professionals who have volunteered their services to aid the hospitals strained in space and resources. Those testing and developing treatments and vaccinations to this and every other disease. The firefighters, police force, and every other kind of public service worker and defender out there. Our service people from the Army, Navy, Air Force and beyond who unable to return home though they may feel torn in half by their obligation to protect our countries from afar and their longing to protect their families from home. In Italy, a lot of the food plants are slowing down production significantly because the workers are worried about going to work, even though these plants are held to an incredibly high sanitation standard. Yet, these food plants staying in production is essential for the general public to continue to have access to food... So I did a really small thing, in the grand scheme of everything. I wrote a song— inspired by the plant employees of my @barilla family continuing to put the public needs ahead of their own needs and fears, but it is a message to everyone. Thank you.

Příspěvek sdílený Mikaela Shiffrin ⛷💨 (@mikaelashiffrin),Bře 21, 2020 v 8:59 PDT

„Každý den jsme svědky neuvěřitelných skutků dobra a laskavosti. Lékaři a zdravotní sestry pomáhají i nadále milionům nemocných, jejichž problémy přímo nesouvisí s touto nemocí. Tisíce zdravotníků se vrátily z důchodu do nemocnic, další vyvíjejí léky a vakcíny nejen na tuto nemoc. Hasiči, policisté, vojáci a všichni ve veřejných službách jsou rozpolceni mezi povinností chránit naše země a touhou chránit své rodiny,“ dodala fenomenální lyžařka.

Shiffrinová již dříve prokázala své hudební umění, když nazpívala a na kytaru zahrála několik hitů. Teď však jde o její vlastní dílo. Tak si píseň poslechněte a pokud se vám zalíbí, můžete si jí spolu s trojnásobnou olympijskou medailistkou i zazpívat. Text spolu s akordy najdete na jejím Instagramu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.