Hlavní obsah

Místo životního výsledku slzy. Stupidní chyba, láteřila lyžařka Pauláthová

Životní výsledek měla na dosah. Zbyl jí jen smutek. Pád ve druhém kole čtvrtečního obřího slalomu na mistrovství světa v Beaver Creeku českou lyžařku Kateřinu Pauláthovou donutil až k slzám. Výpadek ve slibně rozjetém závodu obrečela.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Kateřina Pauláthová na trati druhého kola obřího slalomu na MS v Beaver Creeku.

Článek
Fotogalerie

Po prvním kole byla Pauláthová nečekaně sedmnáctá a útočila na životní výsledek. Dosud byla ve Světovém poháru jen jednou bodované třicítce - na 28. místě ve Špindlerově Mlýně v roce 2011. Ani druhá jízda nebyla špatná, útočila na pozici kolem dvacátého místa, ale po chybě ve spodní části trati upadla a závod nedokončila.

"Nebyla to smůla. Nejsem smolař, byla to stupidní chyba, kterou jsem udělala," láteřila v cíli závodu v rozhovoru pro Radiožurnál. V levotočivé zatáčce se dostala vahou moc na vnitřní lyži, která jí ustřelila a Pauláthová se svezla po sjezdovce bokem a nebyla klasifikována.

Česká lyžařka prokázala v Beaver Creeku dobrou formu už v super-G, kde obsadila 32. místo. "Vím, že na to mám. Jízdu jsem předvedla dobrou v prvním i druhém kole, ale taková chyba, to se dělat nesmí," říkala se slzami v očích. "Mrzí mě to strašně kvůli týmu, je mi to blbý."

Pauláthová si nemyslí, že by ztratila koncentraci i kvůli tomu, že se už blížila do cíle. "Závod končí až v cíli a já jsem to věděla, že musím pořád jet. Nevypadla jsem z toho, necítila jsem na sebe žádný velký tlak. Naopak mě to povzbuzovalo a tlačilo k lepšímu výkonu, ale takhle se to dělat nemá," líčila smutně.

Na závod bude chtít co nejdříve zapomenout. "Byla to hloupá chyba, která se ale stává i nejlepším, že spadnou na vnitřní lyži," uvedla. Po prvním kole prožívala euforii. "Trať byla nádherná, strašně pěkný sníh na lyžování, skvělé počasí i atmosféra. Musím to přejít a bojovat dál. Ještě jsem svoji formu neprodala, snad příště. Ale zkazilo mi to celý den," dodala.

Reklama