Hlavní obsah

Mistryně světa mění disciplínu. Talentovaná závodnice zkusí biatlon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má za sebou léta dřiny, které se pomalu ale jistě začaly zúročovat. Talentovaná závodnice Anna Gruchvinová je medailistkou z juniorského MS i světového šampionátu do 23 let v klasickém lyžování, přesto se ale třiadvacetiletá Ruska rozhodla pro zásadní kariérní otočku. Pro příští sezonu je Gruchvinová zapsána na soupisku ruského biatlonového týmu.

Foto: archiv Anny Gruchvinové

Ruská závodnice Anna Gruchvinová zkusí štěstí v biatlonu.

Článek

Talentovaná Ruska doposud na profi úrovni závodila jen v běhu na lyžích. Na mistrovství světa do 23 let v roce 2021 získala stříbrnou medaili ve smíšené štafetě. Na juniorském MS 2019 vybojovala také stříbro ve štafetě žen.

Na letním šampionátu na kolečkových lyžích je Gruchvinová dokonce mistryní světa. „Začínala jsem s ledním hokejem, tehdy jsem se naučila bruslit, pak jsem v šesti, skoro sedmi letech přešla na lyže. Když mi bylo třináct, rok a půl jsem dělala biatlon," prozradila Gruchvinová, že o úplnou premiéru s biatlonovou malorážkou nepůjde.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Anna Grukhvina (@gruhvina)

Gruchvinová si nicméně na svůj vstup na světovou biatlonovou scénu bude muset počkat. Závody na mezinárodní scéně jsou pro ruské závodníky z důvodu invaze Putinových vojsk na Ukrajinu zatím nedosažitelné.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články