Hlavní obsah

Na Slovensku se zřítilo letadlo, byl v něm olympijský medailista Židek

Slovenský sport se bojí o svého hrdinu. Na severu země u obce Petrovice došlo v úterý k pádu letadla, které podle agentury TASR pilotoval bývalý slovenský snowboardista Radoslav Židek. Stroj po pádu vzplál a olympijský medailista z Turína 2006 utrpěl popáleniny na 30 procentech těla. S Židkem údajně ve letěl i jeho bratr. Oba muži byli se zraněními převezeni do nemocnice v Žilině.

Foto: Profimedia.cz

Zdravotnická záchranná služba SR - ilustrační foto

Článek

Malé motorové letadlo se u obce Petrovice zřítilo na koňské stáje. Na místě nehody, vzdálené přibližně 25 kilometrů od českých hranic, zasahovaly všechny záchranné složky.

"Židek měl podle svědků nehody nějakou dobu zůstat zaklíněný v letadle, zatímco jeho bratr se sám dostal ven. Oba muži byli převezeni do nemocnice, příčina pádu se stále vyšetřuje," uvedla k neštěstí slovenská policie.

Stav někdejšího slovenského reprezentanta ve snowboardkrosu je podle mluvčí žilinské nemocnice stabilizovaný. „Muž utrpěl popáleniny horních a dolních končetin. Pacient je plně při vědomí a absolvoval všechna další vyšetření," uvedla.

Židek je prvním olympijským medailistou ze zimních her v samostatné historii Slovenska. V Turíně 2006 získal stříbrnou medaili ve snowboardkrosu. Na stejných hrách startoval i v disciplíně paralelní obří slalom.

Reklama