Hlavní obsah

Nečekaný rozchod. Ledecká půjde svou cestou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto hvězdy zimních sportů Ester Ledecké je turbulentnější, než se na konci olympijské sezony zdálo. Po avizovaných změnách v týmu se rozešla i s agenturou, která ji zastupovala od začátku vrcholové kariéry. Trojnásobnou olympijskou vítězku tak nyní budou zastupovat noví manažeři.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká

Článek

Spojení agentury Sport Invest a Ledecké trvalo od začátku její kariéry. Na tiskových konferencích se objevovala už jako teenagerka, kdy byla ještě ve sportovním světě nepříliš známou dcerou známého zpěváka. Postupně se vypracovala do pozice jedné z tváří agentury. Ke konci května ale letité spojení skončilo, o čemž jako první informoval deník Blesk.

Agentura zprávy potvrdila. „Skončila nám smlouva o exkluzivním zastupování Ester Ledecké a nedomluvili jsme se na jejím prodloužení, což je ve sportovním i byznysovém prostředí naprosto běžná věc,“ uvedl pro Sport.cz ředitel komunikace Sport Invest Pavel Pillár.

Foto: Sport Invest

Další smlouvy už Ester Ledecká s předsedou představenstva Sport Invest Marketing Davidem Trávníčkem řešit nebude.

„Naše spolupráce však bude pokračovat, jen v užší podobě, protože nadále běží některé námi uzavřené smlouvy,“ doplnil.

Přes Sport Invest měla Ledecká domluvené klíčové partnery, například spolupráci se společností Red Bull si ale vyjednávala sama se svým týmem. Agentura ji zastupovala i navenek a byla jediným prostředníkem komunikace pro média.

Ještě na posezonní tiskové konferenci konci spolupráce nic nenasvědčovalo, nyní už ale nefiguruje na internetových stránkách agentury mezi zastupovanými hvězdami.

Poté, co se nedomluvila se Sport Investem, může si Ledecká hledat v Česku či zahraničí novou agenturu, u níž by případně našla lepší podmínky, nebo si řešit sponzorské záležitosti v součinnosti s rodinným týmem sama.

Trochu paradoxně k rozchodu došlo krátce poté, co byl předseda představenstva Sport Invest Marketing David Trávníček zvolen zároveň předsedou Svazu lyžařů a čelil dotazům na hrozící střet zájmu. Agentura navíc bude v příštím roce připravovat Světový pohár ve Špindlerově Mlýně, kde ale start Ledecké ve slalomu a obřím slalomu není příliš pravděpodobný.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený POINT-7 Windsurfing (@point7windsurf)

Sedmadvacetiletá lyžařka a snowboardistka, která na konci května stihla účast na windsurfovém závodě Défi ve Francii a návštěvu Velké ceny Formule 1 v Monaku, přes léto řeší i změny ve svém týmu.

Ke stříbrné olympijské medailistce ze slalomu Katharině Liensbergerové přešel servisman Miloš Machytka, což odhalila fotka Rakušanky na Instagramu se žádaným servismanem i novým koučem Liviem Magonim. Ledecká se zřejmě dočká náhrady přímo od firmy Atomic, která jí zajišťuje lyže.

Odchod naznačil i fyzioterapeut Michal Lešák a byť Ledecká věřila, že oblíbeného parťáka přezdívaného „Méďa“ udrží, kompletní program sezony s ní i s ohledem na svoji rodinu a kliniku v rakouském Salcburku, kde pracuje, absolvovat takřka jistě nebude.

Reklama

Související témata: