Hlavní obsah

Ztráta pro Ledeckou. Elitní servisman zamířil k Rakušanům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další změna v týmu trojnásobné olympijské vítězky Ester Ledecké. Servismanem elitní české lyžařky a snowboardistky už nebude Miloš Machytka, který se v minulosti staral i o lyže mistryně světa Šárky Záhrobské, nyní Strachové. Společnou fotkou s českým servismanem a radostí z nadcházející spolupráce se na Instagramu pochlubila Rakušanka Katharina Liensbergerová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Servisman Miloš Machytka (vlevo) na archivním snímku se snowboardovým trenérem Justinem Reiterem, Ester Ledeckou a lyžařským koučem Tomášem Bankem.

Článek

„Perfektní dny na svahu s týmem. Jsem vděčná, že vás mám po boku, Livio a Miloši," napsala Liensbergerová o víkendu ve svém postu, jímž se vrátila k soustředění na ledovci v Söldenu a poděkovala jak bývalému kouči Petry Vlhové Magonimu, s nímž spolupracuje od letošního jara, tak českému servisnímu čaroději.

Ten v týmu trojnásobné olympijské vítězky Ledecké před třemi lety nahradil Petra "Olsena" Kouřila a hned pomohl české obojživelnici v kanadském Lake Louise k premiérovému triumfu ve sjezdu Světového poháru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Katharina Liensberger (@liensberger.katharina)

Již po loňské sezoně ale visel nad jeho pokračováním u týmu otazník, Ledecké se nicméně podařilo elitního servismana na olympijskou sezonu udržet. Tehdy Machytka v záplavě nabídek odmítl i Vlhovou, od které tehdy poněkud nečekaně odcházel právě Magoni. Letos už se oba oceňovaní specialisté v jednom týmu sešli.

Pro Ledeckou je Machytkův odchod už druhou komplikací v krátké době. Po hrách v Pekingu totiž naznačil konec rovněž vyhlášený fyzioterapeut Michal Lešák, byť Ledecká věřila, že najde kompromisní řešení omezené spolupráce. „Spolu se servismanem jsou nejvytíženějšími lidmi v týmu, jak se mnou jezdí na lyžařské i snowboardové závody," poznamenala česká hvězda zkraje května na posezonní tiskové konferenci.

Reklama

Související témata: