Hlavní obsah

Nejlepším sdruženářem uplynulé sezóny je Dvořák

Praha

Miroslav Dvořák jasně zvítězil v pátém ročníku ankety o nejlepšího českého závodníka v severské kombinaci uplynulé sezóny. Mezi trenéry vyhrál popáté za sebou reprezentační kouč Luděk Šablatura, pozici nejlepšího juniora uhájil potřetí talentovaný Tomáš Portyk z Lomnice nad Popelkou.

Foto: Martin Sidorják/SL ČR

Český druženář Miroslav Dvořák.

Článek

Šestadvacetiletý závodník Dukly Liberec Dvořák ukončil předchozí nadvládu reprezentačních kolegů Pavla Churavého, letos druhého sdruženáře, a Tomáše Slavíka, obhájce loňského vítězství, který tentokrát skončil třetí. V anketě hlasovali závodníci, trenéři, funkcionáři, odborníci a také novináři.

"Pořadí ankety plně odpovídá dlouhodobé výkonnosti závodníků ve Světovém poháru. Škoda, že na mistrovství světa Dvořák onemocněl, jsem přesvědčen, že by se také výrazně prosadil. Věřím, že na olympiádě v Soči všichni prodají své zkušenosti," řekl předseda Úseku severské kombinace Radek Cikl. "Příslibem je Tomáš Portyk, ale na cestě do špičky ho čeká ještě spousta práce," doplnil.

Dvořák pravidelně atakoval elitní desítku ve Světovém poháru, nakonec skončil celkově dvanáctý. Do Top Ten se dostal čtyřikrát, v Almaty se prosadil třetím místem na stupně vítězů. "Uplynulá sezóna byla určitě moje nejvydařenější, jen jsem poněkud zklamaný z vystoupení na mistrovství světa. Tím spíš, že jsem předtím ve většině závodů podával stabilní výkony," řekl Dvořák.

Anketa o nejlepšího sdruženáře uplynulé sezony:
Sdruženář roku:
1. Miroslav Dvořák 197 b.
2. Pavel Churavý 104
3. Tomáš Slavík 88
4. Petr Kutal 10
5. Lukáš Rypl 5
6. Aleš Vodseďálek (všichni Dukla Liberec) 1
Junior a dorostenec roku:
1. Tomáš Portyk (LSK Lomnice nad Popelkou) 202
2. Martin Zeman 76
3. Adam Oplištil (oba Dukla Liberec) 62
Trenér roku:
1. Luděk Šablatura (trenér seniorů ČR) 136
2. Vladimír Šmíd (asistent trenéra seniorů ČR) 72
3. Marek Šablatura (trenér ČR pro Kontinentální pohár) 50

Reklama

Související témata: