Hlavní obsah

Nejsem stroj, chyby se stávají. A ještě mám před sebou spoustu let, věří Ledecká

Lachtal

Nadějná cesta snowboardistky Ester Ledecké za druhou světovou medailí ve dvou dnech se zasekla ve čtvrtfinále paralelního obřího slalomu, když po pádu vypadla se Švýcarkou Julií Zoggovou. I tak je páté místo druhým nejlepším českým výsledkem na mistrovství světa v Kreischbergu a Lachtalu po čtvrtečním slalomovém zlatu Ledecké.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Snowboardistka Ester Ledecká

Článek

Vyhrála jste suverénně kvalifikaci i osmifinále. Jste teď trochu zklamaná, že útok na druhou medaili nevyšel?

Určitě ne, vždyť jsem jela buď s mistryněmi světa, nebo olympijskými vítězkami. Špička je strašně vyrovnaná, všechny holky jezdily skvěle a já jsem za páté místo strašně ráda.

Ale bezprostředně po jízdě vás asi zaváhání štvalo…

Nejsem stroj, chyby se prostě stávají. Ve sportu je to úplně normální. Pokud budu zdravá, snad mám před sebou spoustu let. Což doufám budu. Je škoda té chyby, ale myslím, že výsledek je dobrej.

Jak byste popsala problém, který vás potkal ve čtvrtfinále?

Úplně si nevybavuju, co se mi stalo, možná mi to nějak odskočilo. Bylo to na heel side, určitě na tom s trenérem zapracujeme.

Obřích slalomů jste v poslední době moc nenajezdila, cítila jste to na sobě?

Byl to můj vůbec první obřák sezóny, ve kterém jsem se mohla s holkami ze špičky porovnat, takže jsem ráda, jak to dopadlo. Teď vím, že kontakt se špičkou snad držím, jsem pořád ještě v juniorských letech, zatímco tohle jsou holky, které mají spoustu zkušeností a jsou fakt dobré.

Oproti čtvrtku se v Lachtale hodně zvedl vítr, působil závodnicím problémy?

Bylo to trošku nepříjemné, chvíli byla mlha, chvíli posněhávalo, bylo trošku špatně vidět pod nohy, ale všechny holky to měly stejné.

Jak se těšíte na večerní slavnostní ceremoniál, kdy dostanete zlatou medaili za slalom a uslyšíte hymnu?

Je to strašná pocta, když stojíte na nejvyšším stupni a slyšíte hymnu. A medaile? Jak jsem vyhrála mistrovství světa juniorů, vím, že je to vločka, mělo by to být stejné, jen možná trošku větší.

Jaké vás teď čekají závody?

Popravdě vůbec nevím, ještě jsem s trenéry nemluvila, uvidíme, jak to naplánujeme.

Reklama

Související témata: