Hlavní obsah

Neporazitelná? Ledecká opět triumfovala

Rogla
Aktualizováno

Ester Ledecká vyhrála i čtvrtý závod Světového poháru v obřím slalomu na snowboardu v sezóně. Měsíc před olympijskými hrami triumfovala česká mistryně světa třetí rok po sobě a počtvrté v kariéře ve slovinské Rogle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ledecká a její další triumfVideo: sntv

 
Článek

Dvaadvacetiletá Ledecká dnes navázala na prosincové výhry z Carezzy a Cortiny a lednový triumf v Lackenhofu. Jediný závod na snowboardu nevyhrála česká reprezentantka v tomto ročníku den po triumfu v obřím slalomu v Cortině, kdy byla devátá v neolympijském slalomu.

"Samozřejmě, že mě vyhrávat baví. Mám ale pořád spoustu rezerv, které můžu dohnat. Jsem ráda, že mi to takhle jezdilo a můj tým odvedl fantastickou práci, což je moje obrovská výhoda," uvedla Ledecká.

Ledecká, jež kombinuje snowboard se sjezdovým lyžováním, vede suverénně pořadí SP v paralelních disciplínách. Před druhou Ruskou Jekatěrinou Tuděgeševovou má náskok 1610 bodů, přičemž za vítězství se dává 1000 bodů.

Stejně jako ve všech předchozích závodech v sezóně byla Ledecká v Rogle nejrychlejší v kvalifikaci a ve vyřazovacích kolech na ni postupně nestačily Ukrajinka Annamari Dančová, Ruska Jekatěrina Chatomčenkovová, domácí Slovinka Gloria Kotniková a Rakušanka Claudia Rieglerová, jež nedokončila finálovou jízdu.

"Vůbec nevím, jak jela. Soustředila jsem se na sebe, abych se dostala co nejdřív do cíle. Nemám čas se dívat vedle, co ona tam dělá," řekla Ledecká.

Ledecká si díky tomu připsala třinácté vítězství v kariéře a čtvrté v Rogle, kde vyhrála už v letech 2014, 2016 a 2017. "Věděla jsem, že to může být hattrick. Mám z toho strašnou radost, ale já mám radost z vítězství na jakémkoli kopci," podotkla.

Šanci na další vítězství bude mít už v neděli, kdy se jede ve Slovinsku obří slalom znovu. Oproti soupeřkám půjde na start dál s vědomím, že v této disciplíně ještě v sezoně neprohrála. "Je skvělý s tím nastupovat do závodu, ale na druhou stranu to máme v podstatě stejný," řekla Ledecká.

SP ve snowboardingu v Rogle (Slovinsko) - paralelní obří slalom:
Muži:
1. Prommegger (Rak.)
2. Coratti (It.)
3. Karl (Rak.)
...
48. Brůžek (ČR)
Průběžné pořadí obřího slalomu (po 4 závodech):
1. Galmarini (Švýc.) 2750
2. Payer (Rak.) 1890
3. Prommegger 1740
...
58. Brůžek 41,1
Průběžné pořadí SP (po 6 závodech):
1. Galmarini 3470
2. Fischnaller (It.) 2890
3. Sobolev (Rus.) 2716
...
63. Brůžek 41,1
Ženy:
1. Ledecká (ČR)
2. Rieglerová
3. Dujmovitsová (obě Rak.)
Průběžné pořadí obřího slalomu (po 4 závodech):
1. Ledecká 4000
2. Jörgová (Něm.) 1800
2. Dujmovitsová 1760

Reklama

Související témata: