Hlavní obsah

Neumannová: Pořád asi vyhrávat nebudu

Václav Procházka (Ramsau)Sport.czPrávo

Byl to excelentní návrat. Běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová nezávodila rok a půl, pak si v Ramsau 'odskočila' na desetikilometrovou trať od dcery Lucie a hned vyhrála! "Pořád nebude takové posvícení, ale je to povzbudivé," řekla pak v rozhovoru pro Právo.

Článek

Co svému triumfu říkáte s odstupem pár hodin. Nezavařila jste si trošku? Po takovém návratu od vás všichni budou čekat jen vítězství...

Nebude to asi furt takové posvícení. Pořád asi vyhrávat nebudu. Ale ráda bych stále byla ve špici. Tohle bylo hodně povzbudivé. Nahrály mi ale podmínky. V druhé polovině okruhu se dalo odpočívat. Jely mi lyže.

Co vám pověděl trenér Frühauf?

Vždy si spolu promluvíme, až se to rozleží. Teď mi akorát řekl, že jsem šikovná. Víc slov jsme neprohodili.

Před závodem jste byla středem zájmu, poslouchala jste i narážky, absolvovala jste spoustu rozhovorů. Jak to snášíte?

Nebyla to olympiáda, jen svěťák. Tak to zase tolik nevadilo.

Ale asi jste cítila cosi nového po tak dlouhé závodní pauze?

Lehké napětí tam bylo, byla jsem víckrát na toaletě, ale to je normální.

Opravdu vás nenapadlo, že by to mohlo dopadnout takhle dobře?

Bývala bych brala šesté osmé místo, zklamaná bych byla, pokud bych nelízla nějaké body. Takhle vysoko jsem ale nepomýšlela.

Jak na váš návrat reagovaly soupeřky?

Moc jsem se s nimi v tréninku nepotkávala. Na trať jsem vyrážela ve chvílích, kdy ony už končily. Většina mě viděla až při závodě. Asi byly překvapené.

Nakolik se za poslední měsíce změnil lyžařský běžecký svět? Skončily Skariová, Belmondová, po mateřské se méně úspěšně vrací Čepalovová...

Pár jmen zmizelo. Boj proti dopingu se přitvrdil. Rusky jsou uklizené. Nechci říkat, že je to teď úplně čisté, ale určitě čistší.

Výrazně jste si polepšila na kontě. Kvůli diskvalifikacím za doping jste se posunula v pořadí na hrách v Salt Lake City, za medaile dostanete od olympijského výboru víc. Prémie jsou i za výhru ve Světovém poháru...

Mám to kam sypat. Dál na Šumavě stavím svůj barák. Kdybych takhle vyhrávala jednou týdně vůbec bych se nezlobila. Zatím je hotová jen hrubá stavba. Momentálně je zazimovaná. Budou tam čtyři apartmány a byt pro mě. Příští zimu snad bude hotovo.

Co blížící se Vánoce?

Beru je letos vlažně. Jen jedna věc mi trochu leží v hlavě. Musím sehnat Ferdu mravence. Máme jednoho na ocelové pružině, Lucka je z něj úplně hotová, okusuje ho, ale mám strach aby nepustila barva a nestalo se jí z toho něco. Proto musím sehnat jiného plyšového.

Reklama

Související témata: