Hlavní obsah

Neumannová se poprvé ukáže v nové roli

PRAHA

Na život sportovní „důchodkyně“ si pomalu zvyká naše nejúspěšnější běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová. Na nudu si ale dvojnásobná mistryně světa a olympijská vítězka nestěžuje. Od ukončení závodní kariéry, kterou uzavřela před necelými dvěma týdny ve švédském Falunu, příliš času na oddech neměla.

Článek

„Zatím jsem v jednom kole, pořád mám co dělat. Krátce jsem si stihla odechnout na sjezdovkách, po návratu ze Švédska jsem se na Šumavě naposled sklouzla i na běžkách,“ lovila Neumannová v paměti při pondělním setkání s novináři, při němž převzala vůz Mercedes Vito pro projekt 'Hledá se nová Kateřina' a sama dostala luxusní automobil třídy E.

Otázky budoucnosti zatím Neumannová vyřešené nemá a trvá na sto dnech hájení, které po posledním závodu v kariéře vyhlásila. „V několika věcech už mám jasno, například spolupráce s lyžařskými firmami. To jsou ale zatím jen dílčí části. Ještě hledám motor, který by tomu všemu dal ten správný směr,“ vyprávěla.

V úterý vstoupí do diváckého povědomí poprvé v jiné roli, než ji byli sportovní příznivci šestnáct let vídat. Na obrazovkách České televize odstartuje dvacetidílný seriál 'Sportujeme s Katkou', v němž bude česká lyžařka radit rekreačním sportovcům.

„Byla to obrovská škola. Moderování je těžká práce, hlídat mluvený projev, kontakt s hostem... Zpočátku jsem byla nervózní jako pes, klepal se mi hlas, ale časem jsem se do toho dostala. Jen mi trochu vadilo, že se televizní práce občas vleče, z lyží jsme zvyklá dělat všechno tak, aby to odsejpalo,“ zavzpomínala na chvíle před kamerou.

Chystá seriál rekreačních závodů 

Zítra večer nebude u obrazovky chybět ani královna bílé stopy, hotový seriál totiž ještě sama neviděla. „Zatím jsem to viděla jen během natáčení na monitoru. Jsem zvědavá, jak se to bude líbit. Doufám, že na mě diváci nebudou alergičtí,“ líčila se smíchem.

Jméno televizního seriálu chce čtyřiatřicetiletá Neumannová posléze přetavit v seriál sportovních podniků. „Mělo by jít o soutěže v různých sportech. Závody by měly být hlavně pro rekreační závodníky, pro 'hobíky', jejichž hlavním krédem je sport pro radost,“ osvětlila své plány.

Vedle toho se chce podílet na hledání své nástupkyně. „Na medaile si asi budeme muset pár let počkat. Holky, které jsou teď v reprezentaci, nejsou špatné, ale jejich maximem je zřejmě desítka nejlepších. Je potřeba nahlédnout mezi dorostence a začít přemýšlet o nových tvářích,“ doplnila.

Reklama

Související témata: