Hlavní obsah

Neumannová se v sobotu vrátí do Světového poháru

PRAHA

Na sobotu si přichystala běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová svůj návrat do seriálu Světového poháru po mateřské dovolené. V rakouském Ramsau poběží deset kilometrů volnou technikou. Co by mohlo comeback zvrátit? Jen extrémně špatné počasí.

Foto: Archiv

Maminka Kateřina Neumannová v Ramsau znovu změří síly s lyžařskou špičkou.

Článek

Tratě v Ramsau Neumannové svědčí, vždyť právě tam slavila před jedenácti lety své vůbec první vítězství ve Světovém poháru. Česká lyžařská královna ale podle manažera Ivana Hanzla tentokrát neočekává žádné zvláštní úspěchy. "Chce to jen zkusit," napsal na internetové stránce lyžařky Hanzl. Nedělního patnáctikilometrového skiatlonu se již nezúčastní.

Bojí se, aby nerupla

Neumannová naposledy závodila 16. března 2002 v Oslu, kde doběhla ve volné třicítce osmá. Na podzim téhož roku oznámila, že je těhotná, a začátkem července porodila dceru Lucii. O měsíc později začala trénovat a po necelých šesti měsících od porodu bude závodit.

Původně Neumannová uvažovala o návratu až při lednové Zlaté lyži v Novém Městě na Moravě. V tréninku se ale cítila výborně, a proto se rozhodla k dřívějšímu začátku. V sobotu v Ramsau by se měla opět objevit v elitní červené skupině běžkyň SP, kterou má až do konce roku garantovanou.

"Připouštím, že mě trochu svírá obava, abych třeba po pěti kilometrech 'nerupla' a do cíle nedošla. Vůbec nevím, co se mnou závod po takové pauze udělá, ale představa, že bych ještě měsíc jen trénovala, mě vůbec neláká," řekla už dříve čtyřnásobná olympijská medailistka Neumannová, kterou v návratu podporuje i její trenér Stanislav Frühauf.

Reklama

Související témata: