Hlavní obsah

Novák a Janatová jako jediní Češi postoupili z kvalifikace sprintu v Trondheimu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michal Novák a Kateřina Janatová jako jediní čeští běžci na lyžích postoupili z kvalifikace sprintu na Světovém poháru v Trondheimu. Pátý muž průběžného hodnocení seriálu Novák měl na trati 1,4 kilometru volnou technikou dvanáctý čas, Janatová postoupila jako dvaadvacátá.

Foto: Tomáš Kříž

Michal Novák (vpravo) . Ilustrační foto

Článek

Aktuální lídr českého týmu Novák nechal zapomenout na šest dní staré zaváhání z kvalifikace sprintu klasicky v Östersundu, v níž skončil druhý pod čarou. Tentokrát sice ztratil takřka šest sekund na vítěze kvalifikace Johannese Hösflota Klaeba, ale s přehledem postoupil. Naopak další Češi Luděk Šeller a Ondřej Černý byli se zhruba třináctisekundovým mankem hluboko v poli poražených na 54. a 57. místě.

Janatová, jež jako jediná Češka postoupila i v Östersundu, bude znovu bojovat ve čtvrtfinále. V kvalifikaci byla o více než sedm sekund pomalejší než vítězná Linn Svahnová ze Švédska. V české sestavě ji dnes doplnila jen Barbora Antošová, která se zařadila na 44. místo.

Vyřazovací jízdy začnou ve 12:30.

Reklama