Hlavní obsah

Očkovat se nenechám! Rakouská lyžařka obětuje závody SP v zámoří

Vídeň/Praha

Jasné rozhodnutí! Rakouská sjezdařka Franziska Gritschová jako první veřejně odmítla očkování proti covidu-19, kvůli čemuž se nebude moci zúčastnit nadcházejících závodů Světového poháru v zámoří. Ohrožen je i její start na olympijských hrách v Pekingu. Svoje stanovisko zveřejnila v emotivním projevu na instagramovém účtu.

Foto: Profimedia.cz

Rakouská sjezdařka Franziska Gritschová na letošním MS v Cortině d’Ampezzo.

Článek

„Rozhodla jsem se, že se v tuto chvíli nedám očkovat (proti covidu-19), z tohoto důvodu tedy nebudu moci startovat v závodech SP v Americe. Zdůrazňuji, že jde čistě o mé soukromé a dobrovolné rozhodnutí, a přála bych si, aby bylo tak přijato a respektováno,“ uvedla 24letá univerzální alpská lyžařka na sociálních sítích.

Gritschová je první členkou rakouského reprezentačního výběru ve sjezdovém lyžování, která veřejně odmítla očkování proti koronaviru, připomínají tamní média. Po 38. místě ve slalomu v Levi tedy rodačka z Innsbrucku žádné další umístění v nejbližší době nepřidá a vzhledem k aktuální situaci je pravděpodobné, že přijde i o vrchol sezony v Pekingu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FRANZI GRITSCH - Official (@franziskagritsch)

„Život nás občas přivede na křižovatku, kde se musíme rozhodnout. Nebylo to pro mne jednoduché, ale naučila jsem se stát si za tím, o čem jsem přesvědčená. Člověk by měl zůstat sám sebou. Jako vrcholový sportovec, jako charakter,“ zdůraznila Gritschová.

Reklama