Hlavní obsah

Olympijská vítězka Nilssonová opustí běh na lyžích a přejde k biatlonu

Po sedmi letech v běžecké reprezentaci změní švédská lyžařka Stina Nilssonová sportovní odvětví. Šestadvacetiletá olympijská vítězka a dvojnásobná mistryně světa hodlá po nevydařené sezoně, ovlivněné zraněním, přejít k biatlonu, kde může zvýšit konkurenci pro Markétu Davidovou a spol. Informovala o tom stránka mezinárodní lyžařské federace fis-ski.com.

Foto: liberec2013.cz

Stina Nilssonová ze Švédska se na archivním snímku raduje ze zlaté medaile na MS juniorů v Liberci spolu se stříbrnou Němkou Carlovou a bronzovou Ruskou Oščepkovou.

Článek

"Původně jsem chtěla závodit v běhu na lyžích ještě na další olympiádě a po sezoně 2022 to změnit. Ale po tom zranění jsem měla spoustu času na přemýšlení i na trénink střelby a došlo mi, že už opravdu nechci na nic dalšího čekat," řekla vítězka individuálního sprintu z Pchjongčchangu, která má na kontě celkem pět medailí ze ZOH a sedm ze světových šampionátů.

Ve Světovém poháru skončila před Vánoci v Planici dvakrát druhá, ale po úvodním dílu Tour de Ski musela kvůli únavové zlomenině skončit. Na biatlonové výzvy se těší. "Ta největší samozřejmě bude ovládnout zbraň," dodala vítězka 23 závodů SP.

Nilssonová se může pokusit napodobit slavnou krajanku Magdalenu Forsbergovou, jež také nejprve reprezentovala Švédsko v běhu na lyžích a po přechodu k biatlonu se stala šestkrát mistryní světa a šestkrát vyhrála hodnocení Světového poháru. V uplynulé sezoně biatlonového SP skončila celkově třetí a ovládla hodnocení sprintu další bývalá běžkyně Denise Herrmannová z Německa.

Reklama