Hlavní obsah

Polští skokané přijdou kvůli koronaviru o úvod Turné čtyř můstků

Oberstdorf
Aktualizováno

Polští skokané na lyžích včetně obhájce prvenství Dawida Kubackého či bývalého šampiona Kamila Stocha nesmějí kvůli koronaviru v týmu startovat minimálně v úvodním závodu Turné čtyř můstků v Oberstdorfu. Svěřenci českého trenéra Michala Doležala, kteří patří tradičně k favoritům, musejí do karantény kvůli pozitivnímu testu na covid-19 Klemense Muraňky.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Skoky na lyžích - ilustrační foto

Článek

Organizátoři oznámili vyřazení Poláků zhruba pět hodin před startem kvalifikace na úterní první závod Turné v Oberstdorfu. O pozitivním testu skokana Muraňky informoval polský svaz v neděli večer.

"Je nám to moc líto, ale kvůli ochraně zdraví ostatních sportovců nezbyla zdravotnímu úřadu žádná jiná možnost. Z rozhodnutí úřadu nemůžeme nechat polský tým v Oberstdorfu startovat," uvedl generální sekretář úvodního závodu Turné Florian Stern.

Pozitivní test na koronavirus měl v polském týmu pouze Muraňka. Jeho reprezentační kolegové měli výsledky negativní, ale vzhledem k tomu, že patří do kategorie s nejužším kontaktem s nakaženým, museli do karantény také. Tím padla šance na obhajobu titulu pro Kubackého či na třetí triumf v kariéře pro Stocha, neboť se v celkovém pořadí Turné sčítají bodové zisky ze všech čtyř závodů.

Foto: Srdjan Zivulovic, Reuters

Nor Daniel Andre Tande na světovém šampionátu v letech na lyžích v Planici.

Zatím není jasné, zda se budou moci polští skokané v další fázi do Turné zapojit a usilovat alespoň o dílčí úspěchy. "Čekají je ještě další testy. Pokud budou negativní, existuje šance, že bude moci Polsko ještě do Turné naskočit," uvedl Stern.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.