Hlavní obsah

Polští skokani mohou po negativních testech na covid-19 startovat na Turné

Oberstdorf

Všechno je jinak! Polští skokani na lyžích mohou po opakovaných testech na koronavirus přece jen startovat na Turné čtyř můstků. Pořadatelé dnes oznámili, že všechny nové odběry z pondělního večera vykázaly negativní výsledky a celý tým včetně obhájce titulu Dawida Kubackého a olympijského vítěze Kamila Stocha byl propuštěn z karantény. V Oberstdorfu tak do úvodního závodu seriálu nastoupí všichni přihlášení skokani včetně českého tria Viktor Polášek, Roman Koudelka, Čestmír Kožíšek.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Německý skokan na lyžích Markus Eisenbichler v akci.

Článek
Fotogalerie

"Z negativních výsledků a z následného zrušení opatření v polském týmu máme velkou radost. Proto jsme rozhodli, že dnes první kolo odstartujeme s kompletním polem, pondělní kvalifikaci nebudeme počítat," řekl ředitel závodů Mezinárodní lyžařské federace FIS Sandro Pertile na tiskové konferenci.

Svěřenci českého trenéra Michala Doležala museli do karantény po nedělním pozitivním testu na covid-19 Klemense Muraňky a nemohli nastoupit do kvalifikace. Opakovaný Muraňkův test byl ale negativní a Poláci šli proto na třetí odběry, které dnes u všech potvrdily negativní nález.

FIS na základě toho anulovala výsledky kvalifikace, v níž z českých reprezentantů uspěli jen Polášek s Koudelkou, a do závodu pustí všech 62 přihlášených skokanů. Soutěžit se bude v klasickém formátu a ne k.o. systémem ve dvojicích pro padesátku kvalifikovaných, jak je na Turné zvykem.

Rakušan Philipp Aschenwald, který kvalifikaci vyhrál, by měl i tak dostat vítěznou prémii 5000 eur (131 000 korun). Pertile už dříve uvedl, že odměna bude vyplacena, i kdyby vzhledem k vývoji událostí nebyla kvalifikace uznána jako oficiální soutěž.

Program v Oberstdorfu dnes odstartuje ve 14:30 tréninkovým kolem pro polské skokany. V 15:00 se uskuteční zkušební kolo a závodit se bude od 16:30.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články